Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με νέα επωνυμία και λογότυπο υποδέχθηκε το 2014 ο ΣΕΠ Επιστημών και Υγείας

Με νέα επωνυμία και λογότυπο υποδέχθηκε το 2014 ο ΣΕΠ Επιστημών και Υγείας

Σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) μετανομάζεται πλέον ο Σύνδεσμος Προμηθευτών Υγείας (ΣΕΠ Επιστημών και Υγείας) με στόχο την απόλυτη εναρμόνιση με την ταχύτατη εξέλιξη του κλάδου.

Σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) μετανομάζεται πλέον ο Σύνδεσμος Προμηθευτών Υγείας (ΣΕΠ Επιστημών και Υγείας) με στόχο την απόλυτη εναρμόνιση με την ταχύτατη εξέλιξη του κλάδου.

Η επωνυμία του ΣΕΙΒ ανανεώθηκε αντίστοιχα και στα Αγγλικά κρατώντας το ακρωνύμιο SEIV και χρησιμοποιώντας σε ολοκληρωμένη μορφή το Hellenic Association of Health, Research and Biotechnology Industry.

Η παρουσίαση της νέας επωνυμίας και του λογοτύπου, ένας συνδετικός κρίκος που υποστηρίζει τόσο το «δέσιμο» όλων των μελών του ΣΕΙΒ με στόχο την ομαλή συνεργασία και την αλληλοενημέρωση για τα θέματα του κλάδου όσο και τη διασύνδεση για την καλύτερη ενημέρωση του συνόλου των επιστημόνων, παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ Παύλος Αρναούτης κατά την διάρκεια της ομιλίας του εξήγησε ότι, «η νέα επωνυμία ΣΕΙΒ παραπέμπει ηχητικά στο αγγλικό ρήμα Save που έχει άμεση σχέση με την ‘προστασία’ και δίνει μια θετική διάσταση στην προσπάθειά μας να σώσουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου μας αλλά πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε στους Επιστήμονες Υγείας τα κατάλληλα και ασφαλή αυτά προϊόντα που θα χαρίσουν το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο, την Υγεία. Ο εκσυγχρονισμός της επωνυμίας μας ήταν απολύτως αναγκαίος ώστε να προσδιορίζει σαφέστερα τις δράσεις και το ρόλο του Συνδέσμου που επεκτείνεται πολύ πέρα από την παροχή ιατρικών προϊόντων, όπως δηλαδή στην παροχή προϊόντων και μηχανημάτων που προορίζονται για χρήση από επιστήμονες που δεν είναι απαραίτητα Ιατρικής κατεύθυνσης αλλά είναι επιστήμονες όπως Βιολόγοι, Χημικοί κ.α. Επίσης, ο όρος ‘Βιοτεχνολογία’ καταφέρνει να καλύψει το ευρύ φάσμα των βιολογικών εφαρμογών που άπτονται τόσο των επιστημών Υγείας όσο και του Περιβάλλοντος, της Βιομηχανίας και άλλων συναφών Επιστημών. Προς επίρρωση όλων αυτών υιοθετήσαμε το motto: Στηρίζουμε την Έρευνα, τη Διάγνωση και την Θεραπεία.»

Ο κ. Αρναούτης αναφερόμενος στην επικείμενη ψήφιση των δύο νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τα Iατροτεχνολογικά και IVD Διαγνωστικά Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, ένα από τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο για το 2014, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στις προτάσεις για τους νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η Ελληνική Αντιπροσωπεία και ο υπουργός Υγείας με γνώμονα την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας και ασφάλειας των προσφερομένων Ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον Ευρωπαίο και Έλληνα πολίτη, θα λάβουν υπόψη τους τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων που είναι η επιβίωση του κλάδου και η συγκράτηση της αύξησης των δαπανών Υγείας. Πάση θυσία, οι επικείμενοι νόμοι θα πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ασθενών, διατηρώντας παράλληλα η Ευρώπη την πρωτοπορία της στην έρευνα και τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες που πραγματικά σώζουν ζωές.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ΣΕΙΒ απένειμε τιμητική πλακέτα αναγνώρισης στην εταιρεία-μέλος, MICREL Α.Ε., που παδιακρίθηκε για τον εξαγωγικό χαρακτήρα της, σημειώνοντας επιτυχίες στις διεθνείς αγορές.

Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός σύνδεσμος εταιριών που διακινούν επιστημονικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 156 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024