Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκική φρεγάτα καταδίωξε το νορβηγικό σεισμογραφικό στην κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκική φρεγάτα καταδίωξε το νορβηγικό σεισμογραφικό στην κυπριακή ΑΟΖ

Το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο Princess που διεξάγει έρευνες με άδεια της κυπριακής κυβέρνησης σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ καταδιώχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τουρκική φρεγάτα, με την αιτιολογία ότι μπήκε σε «ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β.Παπαδόπουλος αρχικά δεν επιβεβαίωσε το επεισόδιο, ωστόσο στη συνέχεια είπε πως αναμένεται επίσημη δήλωση από την κυβέρνηση για το θέμα τις επόμενες ώρες.

Το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο Princess που διεξάγει έρευνες με άδεια της κυπριακής κυβέρνησης σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ καταδιώχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τουρκική φρεγάτα, με την αιτιολογία ότι μπήκε σε «ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β.Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΡΙΚ το πρωί της Δευτέρας, αρχικά δεν επιβεβαίωσε το επεισόδιο, επικαλούμενος ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, ωστόσο στη συνέχεια είπε πως αναμένεται επίσημη δήλωση από την κυβέρνηση για το θέμα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Φιλελεύθερος, το υπό νορβηγική σημαία σεισμογραφικό Princess, που διεξάγει τρισδιάστατες έρευνες στα οικόπεδα 5 και 6 εντός της κυπριακής ΑΟΖ, καταδιώχθηκε από την τουρκική φρεγάτα Giresun, η οποία συνοδεύει το ερευνητικό τουρκικό πλοίο «Barbaros».

Κατά τις πληροφορίες, η καταδίωξη σημειώθηκε στο οικόπεδο 9 της ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, «την 1η Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 το υπό νορβηγική σημαία ερευνητικό πλοίο Princess, το οποίο διεξήγαγε τις έρευνές του ανατολικά της νήσου Κύπρος, μπήκε σε θαλάσσια ύδατα που είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα. Έπειτα από προειδοποίηση της τουρκικής φρεγάτας Giresun, η οποία βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ασπίδα Μεσογείου, στις 23:50 διασφαλίστηκε η αποχώρησή του από τα θαλάσσια ύδατα τα οποία είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024