Σε διαδικασία ριζικής αναβάθμισης βρίσκεται το δημοφιλές supermini των Γερμανών το οποίο θα υιοθετήσει έναν πιο upmarket χαρακτήρα, εντάσσοντας τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην Opel σε επίπεδο σχεδιασμού, αλλά και κινητήρων.

Το νέο Corsa έχει ήδη δώσει το στίγμα του μέσω δοκιμαστικών πρωτοτύπων, και παρόλο που θα αξιοποιήσει την ίδια, μέχρι σήμερα γνωστή πλατφόρμα, θα ανανεωθεί ριζικά σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, υιοθετώντας τα αισθητικά χαρακτηριστικά που εισήγαγε ο lifestyle αστός των Γερμανών, το Opel Adam.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με το εσωτερικό του, όπου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αποτελεί μια λιγότερο «pop», αισθητικά, εκδοχή του Adam σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας.

Παράλληλα, αναφορικά με τα υλικά τα οποία κυριαρχούν στο θάλαμο επιβατών, εναλλάσσει γυαλιστερά πλαστικά με λεπτομέρειες από χρώμιο παρουσιάζοντας μια σαφώς αναβαθμισμένη εικόνα σε επίπεδο ποιότητας.

Επιπλέον, όπως και στο Adam, οι αγοραστές του ανανεωμένου Corsa αναμένεται ότι θα μπορούν να επιλέξουν το σύστημα infotainment intellilink με την οθόνη αφής που προσφέρει πλήρη ενσωμάτωση smartphone και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους από το αυτοκίνητο, μέσω ειδικά σχεδιασμένων εφαρμογών.

Αλλαγές με άρωμα Adam θα υπάρξουν και στην γκάμα των κινητήρων, όπου θα ενταχθεί ο νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 1,0 λίτρου.

Πρόκειται για το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο με άμεσο ψεκασμό, ισχύος 115 ίππων, που  εφοδιάζεται με τεχνολογία stop-start και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, εξασφαλίζοντας αυξημένη αποδοτικότητα.

Στην κορυφή της γκάμας του Corsa αναμένεται να τοποθετηθεί ο χωρητικότητας 1,6 λίτρων turbo βενζινοκινητήρας που συναντάμε μεταξύ άλλων στην γκάμα του Cascada.

Το γερμανικό supermini αναμένεται να είναι επίσης διαθέσιμο με το νέο, προδιαγραφών Euro 6, CDTi diesel μοτέρ της γερμανικής φίρμας, το οποίο θα εξασφαλίζει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα χαμηλότερες από 100 γραμμ./χλμ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης του Corsa ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δώσουν οι Γερμανοί και στην οδική του συμπεριφορά, με στόχο η νέα γενιά του, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, να διάθετει «ενισχυμένη» δόση δυναμισμού.

Auto Express