Συγκεντρώσεις κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις πραγματοποιεί το μεσημέρι της Παρασκευής η ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Για τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης της διαθεσιμότητας στο ΣτΕ, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις πραγματοποιεί το μεσημέρι της Παρασκευής η ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Για τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης της διαθεσιμότητας στο ΣτΕ, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.
Στην Αθήνα η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Kλαυθμώνος στη 1 το μεσημέρι μαζί με τους υπαλλήλους των ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Σε ψήφισμά της, εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εκπαιδευτικών (ETUCE), «εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα».
«Τα μνημόνια επηρεάζουν επίσης τον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης σε πρωτοφανές βαθμό. Αυτή η προσέγγιση υπονομεύει σοβαρά την ανάκαμψη από την κρίση και είναι πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι υπονομεύει το μέλλον των ελληνικών γενεών» αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442