Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μαγεία της Πράγας!

Η μαγεία της Πράγας!

Για την Πράγα θα μπορούσαμε να γράψουμε τόμους από άρθρα, και πάλι όμως δε θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το μοναδικό αυτό συναίσθημα που νιώθει κανείς τη στιγμή που βρίσκεται εκεί. Πάντως, το travelplan.gr σάς παρουσιάζει έξι αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε εφόσον βρεθείτε στην Πράγα. Ο ναός του Αγίου Νικολάου Ξεκινώντας τη γνωριμία σας […]

Για την Πράγα θα μπορούσαμε να γράψουμε τόμους από άρθρα, και πάλι όμως δε θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το μοναδικό αυτό συναίσθημα που νιώθει κανείς τη στιγμή που βρίσκεται εκεί. Πάντως, το travelplan.gr σάς παρουσιάζει έξι αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε εφόσον βρεθείτε στην Πράγα.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου
Ξεκινώντας τη γνωριμία σας με την Πράγα, αναζητήστε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 18ο αιώνα. Οι πράσινοι πύργοι και ο επίσης πράσινος θόλος του είναι ορατοί από οποιοδήποτε σημείο της Παλαιάς Πόλης. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως στο εκκλησιαστικό όργανο του ναού έχει παίξει πολλές φορές ο Μότσαρτ.

Το κάστρο της Πράγας
Πρόκειται για ένα από τα πλέον φωτογραφισμένα σημεία της τσεχικής πρωτεύουσας, ενώ έχει μπει και στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ως το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο, με την έκτασή του να φθάνει τις 70.000 τ.μ. Πανέμορφο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, το κάστρο της Πράγας διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία όταν, στις 23 Μαΐου του 1618, ένα «ατυχές» γεγονός που έλαβε χώρα εκεί στάθηκε η αφορμή για την έναρξη του γνωστού Τριακονταετούς Πολέμου, που απασχόλησε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και τερματίστηκε το 1648 με τη Συνθήκη της Βεστφαλίας. Στο πρόγραμμά σας πρέπει να συμπεριληφθεί και η παρακολούθηση της αλλαγής της φρουράς, η οποία πραγματοποιείται κάθε μία ώρα.

Στις νότες της μουσικής
Εάν ψάχνετε την κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε την Πράγα, τότε θα σας συμβουλεύαμε να διαλέξετε εκείνη όπου πραγματοποιείται στην πόλη ένα από τα πολλά μουσικά φεστιβάλ που φιλοξενούνται κάθε χρόνο εκεί. Τότε είναι ακριβώς που η μαγική εικόνα της Πράγας συνδυάζεται υπέροχα με τις νότες της μουσικής. Αναζητήστε, λοιπόν, ημερομηνίες για το Fringe Theatre Festival στις αρχές Ιουνίου ή για το International Jazz Festival στα τέλη Οκτωβρίου.

Μουσεία που δεν πρέπει να χάσετε
Μπορεί η Πράγα ολόκληρη να είναι ένα «μουσείο», ωστόσο δεν παύει να έχει και άκρως ενδιαφέροντες μουσειακούς χώρους που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμά σας. Χωρίς δεύτερη σκέψη, θα σας προτείναμε μια επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη της Πράγας, που στεγάζεται στο Παλάτι Sternberg και φιλοξενεί έργα κορυφαίων ζωγράφων, όπως του Rembrandt και του Rubens. Στις επιλογές σας μπορείτε, επίσης, να συμπεριλάβετε το Μουσείο του Κομμουνισμού, το Μουσείο Μότσαρτ και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο συγγραφέας Franz Kafka.

Πλατεία Wenceslas
Εάν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε την Wenceslas, θα λέγαμε πως είναι περισσότερο μια λεωφόρος παρά μια πλατεία, όπως λέει το όνομά της. Όλα αυτά, όμως, είναι λεπτομέρειες, καθώς η Wenceslas αποτελεί το κέντρο της νυχτερινής ζωής της Πράγας, με άκρως ενδιαφέροντα μπαράκια και restaurants, που θα σας μυήσουν στο σύγχρονο τρόπο ζωής της τσεχικής πρωτεύουσας. Ταυτόχρονα, η πλατεία έχει και ένα αξιοσημείωτο ιστορικό υπόβαθρο, καθώς αποτέλεσε το επίκεντρο των διαδηλώσεων κατά του σοβιετικού καθεστώτος τη δεκαετία του 1960.

Παλαιό Δημαρχείο
Ένα ακόμη τοπόσημο της Πράγας που έχει πρωταγωνιστήσει σε χιλιάδες καρτ ποστάλ και φωτογραφίες. Σε μία από τις πλευρές του Παλαιού Δημαρχείου θα βρείτε και το περίφημο Αστρολογικό Ρολόι, η ιστορία του οποίου μας ταξιδεύει νοερά στο 1410. Βεβαίως, πρέπει να σημειώσουμε πως δεν πρόκειται για το αυθεντικό, αλλά για ακριβές αντίγραφο, καθώς το πρωτότυπο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε εδώ τις ταξιδιωτικές προτάσεις του travelplan.gr για την Πράγα.

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024