Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγνωστοι παράδεισοι της Καραϊβικής!

Άγνωστοι παράδεισοι της Καραϊβικής!

Τα νησιά της Καραϊβικής πάντα θα πρωταγωνιστούν στα όνειρα για ένα εξωτικό ταξίδι. Τι γίνεται όμως όταν, λόγω και της κοντινής απόστασης από τις ΗΠΑ, το ίδιο όνειρο μοιράζεται και ο άλλος μισός πλανήτης; Τότε αρχίζουμε να αναζητούμε μικρά νησιά της περιοχής που δύσκολα μπορείς να τα εντοπίσεις ακόμη και στο χάρτη. Ιδού τι βρίσκουμε: […]

Τα νησιά της Καραϊβικής πάντα θα πρωταγωνιστούν στα όνειρα για ένα εξωτικό ταξίδι. Τι γίνεται όμως όταν, λόγω και της κοντινής απόστασης από τις ΗΠΑ, το ίδιο όνειρο μοιράζεται και ο άλλος μισός πλανήτης; Τότε αρχίζουμε να αναζητούμε μικρά νησιά της περιοχής που δύσκολα μπορείς να τα εντοπίσεις ακόμη και στο χάρτη. Ιδού τι βρίσκουμε:

Cayo Espanto
Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι, μόλις λίγων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στα ανοιχτά του Belize, που όμως έχει καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση αρκετών αστέρων του Hollywood και όχι μόνο. Αν το επιλέξετε λοιπόν για τις διακοπές σας, μην παραξενευτείτε αν στο διπλανό «δωμάτιο» χαλαρώνει ο Leonardo DiCaprio ή ο Tiger Woods. Η λέξη δωμάτιο βρίσκεται εντός εισαγωγικών, καθώς οι προτάσεις διαμονής στο Cayo Espanto αποτελούνται από ένα μικρό αριθμό πολυτελών ιδιωτικών βιλών και bungalows πάνω από τα κύματα. Tις ώρες που δε θα χαλαρώνετε στις κατάλευκες παραλίες του νησιού μπορείτε να εξερευνήσετε τα ερείπια του αρχαίου ναού των Μάγια που βρίσκεται στο νησί και να παρατηρήσετε την πλούσια άγρια ζωή της Καραϊβικής.

Dominica
Το νησί Dominica ανήκει στο σύμπλεγμα των Μικρών Αντιλλών και είναι καλυμμένο εξ ολοκλήρου από τροπική βλάστηση. Το χαρακτηριστικό αυτό έχει μετατρέψει το νησί σε αγαπημένο προορισμό όσων θέλουν να ζήσουν έστω και για λίγο σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου. Οι επιλογές διαμονής ποικίλλουν από bungalows έως εντυπωσιακά δεντρόσπιτα! Το πρόγραμμα των διακοπών μπορεί να περιλαμβάνει από χαλάρωση και scuba diving στα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής έως πεζοπορία, εξερευνήσεις με kayak και μαθήματα yoga. Άλλωστε, το νησί διεκδικεί επαξίως τον τίτλο του πιο eco-friendly προορισμού της περιοχής.

Guana Island
Με έκταση μόλις 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το νησί Guana αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 50 είδη πτηνών, 14 είδη ερπετών και σχεδόν 200 είδη φυτών, χωρίς φυσικά να κάνουμε λόγο για την εντυπωσιακή θαλάσσια πανίδα που διαβιώνει στα νερά της περιοχής. Κατόπιν αυτού δεν είναι να απορεί κανείς που το νησί αυτό έχει μετατραπεί σε ένα δημοφιλή προορισμό για όσους αγαπούν τις διακοπές στη φύση. Στο νησί βρίσκεται ένα μοναδικό resort που προσφέρει ιδιωτικές βίλες και 15 χιλιόμετρα μονοπατιών, για να εξερευνήσετε το τροπικό σκηνικό.

Isla Holbox
Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγων μιλίων από τη διάσημη Riviera Maya, στη χερσόνησο του Yucatan, το νησί αυτό έχει καταφέρει να διατηρήσει την αγνότητά του μένοντας μακριά από το τεράστιο τουριστικό κύμα της περιοχής. Εξαιτίας αυτού το νησί Holbox παραμένει ένας από τους διασημότερους προορισμούς για όσους αγαπούν τις καταδύσεις, ενώ είναι και ένα από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει μαζί με τους εντυπωσιακούς φαλαινοκαρχαρίες, που συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα θαλάσσια θηλαστικά.

Kamalame Cay
Πρόκειται για ένα ιδιωτικό νησί-resort στη βόρεια ακτή του νησιού Andros, στις Μπαχάμες. Το νησί βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον κοραλλιογενή ύφαλο Andros, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο, κι ως εκ τούτου θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τις καταδύσεις. Αν πάλι δε σας αρέσουν οι καταδύσεις, τότε μπορείτε απλώς να χαλαρώσετε στις εξωτικές παραλίες του νησιού ή να κάνετε μια βόλτα με kayak στα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής. Σε ό,τι αφορά το resort του νησιού, αυτό είναι έντονα επηρεασμένο από την αρχιτεκτονική και τα αντίστοιχα resorts ενός άλλου τροπικού παραδείσου, του Μπαλί, με ψάθινες οροφές και βεράντες πάνω από την παραλία.

Peter Island
Παρόλο που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, το Peter Island είναι ένα ιδιωτικό νησί με το δικό του εντυπωσιακό resort. Από το νησί δε λείπει τίποτα, καθώς διαθέτει ένα τεράστιο spa αφιερωμένο στην Ayurveda, μια μαρίνα με χωρητικότητα 15 σκαφών για όσους θέλουν να επισκεφθούν το νησί με το σκάφος τους, αρκετά ενδιαφέροντα εστιατόρια και bars, καθώς και μια λίστα με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Καραϊβικής, όπως την περίφημη Deadman’s Beach.

Petit St. Vincent
Το ιδιωτικό νησί, με έκταση μόλις μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Grenadines και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Έτσι, οι ιδιοκτήτες του νησιού έχουν φροντίσει να μην υπάρχει τηλέφωνο ή Internet σε καμία από τις 22 ιδιωτικές βίλες, ώστε να κρατήσουν το άγχος μακριά από τους φιλοξενουμένους τους. Τα μόνα σημεία που προσφέρουν σύνδεση Wi-Fi είναι το εστιατόριο και η reception του resort, αλλά πάντα οι άνθρωποι του νησιού σας προτρέπουν να αφήσετε τα e-mails και το Instagram και να χαλαρώσετε στην πιο κοντινή παραλία.

Δείτε εδώ όλους τους εξωτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς του travelplan.gr

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024