Νέες κινητοποιήσεις από την ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα
Είκοσι τετράωρη απεργία για τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κήρυξε η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.
Είκοσι τετράωρη απεργία για τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κήρυξε η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις για την Παρασκευή, για το θέμα της διαθεσιμότητας.
Στην Αθήνα η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Kλαυθμώνος στη 1 το μεσημέρι μαζί με τους υπαλλήλους των ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Σε ψήφισμά της, εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εκπαιδευτικών (ETUCE), «εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα».
«Τα μνημόνια επηρεάζουν επίσης τον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης σε πρωτοφανές βαθμό. Αυτή η προσέγγιση υπονομεύει σοβαρά την ανάκαμψη από την κρίση και είναι πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι υπονομεύει το μέλλον των ελληνικών γενεών» αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πίτερς: «Είναι κάτι σπουδαίο αν κερδίσεις – Όλες οι ομάδες έχουμε τις ίδιες πιθανότητες» (vid)
- Νέα πρόστιμα σε εταιρείες τροφίμων για αθέμιτη κερδοφορία – Τα ποσά που καταλογίστηκαν
- Ρόδο: Νέες μαρτυρίες που «καίνε» για το θανατηφόρο τροχαίο – Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του οδηγού
- Κατοικίες με φθηνά ενοίκια – Οι «τυχεροί» [πίνακας]
- Ντόντα Χολ: «Δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να έχουμε αυτή την ευκαιρία» (vid)
- Ο Πόρος Έβρου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή συνάντηση για τα Χωριά Πελαργών

