Στην Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου η ΔΗΜΑΡ
Την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης στο δείπνο που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ σε δημοσιογράφους. «Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα» τόνισε, δίνοντας εμμέσως απάντηση στις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης στο δείπνο που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ σε δημοσιογράφους.
«Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Οι χαρακτηρισμοί “παρασιτικοί”, “ηθικοί”, “ανήθικοι” δεν έχουν σχέση με τη ΔΗΜΑΡ» τόνισε, δίνοντας εμμέσως απάντηση στις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη στάση του κόμματός του σε σχέση με την κυβέρνηση και το ΕΣΚ.
«Οι συζητήσεις για το Ευρωκοινοβούλιο έχουν προχωρήσει», σημείωσε. «Είναι άλλο θέμα πότε θα ενταχθεί η ΔΗΜΑΡ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι συζητήσεις θα ακολουθήσουν μετά τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.
Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι το συνολικό πρόβλημα της χώρας δεν έχει λυθεί ακόμα και ότι θα είναι αυξημένο το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών στην ΕΕ. «Εμείς θα δώσουμε τη μάχη για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η ΔΗΜΑΡ θα πάει καλά παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου», προέβλεψε.
Ο Φώτης Κουβέλης θα παραστεί στη συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ρώμη στο τέλος Φεβρουαρίου, όπου θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές.
Ο κ. Κουβέλης μάλιστα ανέφερε ότι έχει προσκληθεί από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς ενώ υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου.
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι αθλιότητες τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σχετικά με τους «58» ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διασπαστεί, και πως το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δυο πρόσωπα (Ανδρ.Παπαδόπουλο και Γρ.Ψαριανό) και εκτίμησε ότι σε κάθε περίπτωση αν προχωρήσει η συνεργασία τους με τις άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς θα είναι, όπως είπε, κουτσή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της Άννας–Μαρίας Παναγιωτοπούλου
- Περιστατικά σαλμονέλας και στην Αττική – Εννέα άτομα στο νοσοκομείο Νίκαιας
- Κοινωνία Ώρα MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και την περασμένη εβδομάδα
- Για φθορές στο κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο ο Δήμος
- Αναρρωτικές μόνο με χαρτί γιατρού; Ειδικοί καταδικάζουν την πρόταση Μερτς για την παραγωγικότητα

