Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την καταβολή των ασφαλίστρων θα τίθενται σε ισχύ τα συμβόλαια

Με την καταβολή των ασφαλίστρων θα τίθενται σε ισχύ τα συμβόλαια

Να στείλουν ενημερωτική επιστολή προς όλους τους ασφαλισμένους τους, προκειμένου να τους κατατοπίζουν για την αλλαγή που έχει επέλθει σχετικά με την προείσπραξη των ασφαλίστρων, ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Η αυτόματη ανανέωση του ασφαλιστηρίου για ένα μήνα έπαψε από 1ης Ιανουαρίου 2014. Πλέον οι ασφαλισμένοι θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν τα ασφάλιστρα και αμέσως μετά θα τίθενται σε ισχύ τα συμβόλαια τους.

Να στείλουν ενημερωτική επιστολή προς όλους τους ασφαλισμένους τους, προκειμένου να τους κατατοπίζουν για την αλλαγή που έχει επέλθει σχετικά με την προείσπραξη των ασφαλίστρων, ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Σε σχετική επιστολή της ένωσης προς τους διευθύνοντες συμβούλους και τους γενικούς διευθυντές των ασφαλιστικών εταιρειών αναφέρει ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση όλων των ασφαλισμένων ότι σύμφωνα με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος: «Από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι η κάλυψη των ασφαλιστικών συμβολαίων τους δεν θα αρχίζει πριν την καταβολή του ασφαλίστρου. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν τα ασφάλιστρα και αμέσως μετά θα τίθενται σε ισχύ τα συμβόλαια τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα, ιδιαίτερα στις ασφάλειες αυτοκινήτων, ίσχυε η αυτόματη ανανέωση του ασφαλιστηρίου για ένα μήνα.

Δηλαδή εάν έληγε το ασφαλιστήριο τέλος Οκτωβρίου, για παράδειγμα, το συμβόλαιο ανανεωνόταν αυτόματα για ένα μήνα, ίσχυε κανονικά και ο ασφαλιζόμενος είχε περιθώριο να εξοφλήσει τα ασφάλιστρα έως τα τέλη του Νοεμβρίου. Πλέον, στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα πρέπει ο ασφαλιζόμενος να εξοφλεί το ασφαλιστήριο του έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο νέος κανόνας διευκρινίζει στην επιστολή η ΕΑΕΕ προβλέπει την καταβολή ασφαλίστρου πριν την έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης και αφορά όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες με έδρα την Ελλάδα και προβλέπεται ρητά στο άρθρο 8 παρ. 2 της πράξης με αριθμό 30/2013 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η επιστολή κρίθηκε αναγκαία «προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά ο κανόνας της προείσπραξης και να αποφευχθούν αντιδράσεις και τριβές των ασφαλισμένων με τους ασφαλιστές και τις ασφαλιστικές εταιρείες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024