Απο το «Blue star Ιθάκη» θα εξυπηρετείται προσωρινά η γραμμή Σάμου-Ικαρίας
Από το «Blue star Ιθάκη» θα εξυπηρετείται προσωρινά από τις 28 Ιανουαριου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου η γραμμή Σάμου-Ικαρίας. Το πλοίο θα πραγματοποιήσει δύο δρομολόγια, το ένα την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 7:30 από Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ικαρία, Σάμο και επιστροφή και το επόμενο το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.
Από το «Blue star Ιθάκη» θα εξυπηρετείται προσωρινά από τις 28 Ιανουαριου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου η γραμμή Σάμου-Ικαρίας.
Ειδικότερα, το «Blue star Ιθάκη» θα πραγματοποιήσει δύο δρομολόγια, το ένα την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 7:30 από Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ικαρία, Σάμο και επιστροφή και το επόμενο το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.
Τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση, από Πειραιά, εξυπηρετεί η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου με το πλοίο «EUROPEAN EXPRESS», σημαίας Κύπρου, το οποίο όμως λόγω τεχνικών παρατηρήσεων από κλιμάκιο επιθεωρητών, ακινητοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και αναμένεται να επανέλθει μετά τις 2 Φεβρουαρίου.
Έως σήμερα, το κενό στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου – Ικαρίας με τον Πειραιά εξυπηρετούσε το πλοίο «Θεόφιλος», με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών που καλύπτει στη βόρειο Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα για το θέμα, φορείς και βουλευτές της Σάμου και της Ικαρίας είχαν συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιο για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έδωσε διαβεβαιώσεις, ότι το υπουργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου και τα δύο νησιά να εξυπηρετηθούν ακτοπλοϊκώς όσο το δυνατόν καλύτερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος

