Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται δουλειά για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα
Στην ανάγκη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό αναφέρθηκε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το εάν δεν υπάρξει μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα, το Eurogroup δεν θα εγκρίνει την επόμενη δόση προς την Ελλάδα.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και πως χρειάζεται ακόμη δουλειά προκειμένου να επιστρέψει η τρόϊκα.
«Έχει υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς. Ελπίζουμε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει επιτυχώς τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε.
«Ο αποπληθωρισμός δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, αλλά ενδεχομένως να καταστεί μεγάλος κίνδυνος εάν παραμείνει για μεγάλο διάστημα, κάτι που ισχύει ειδικά για την Ελλάδα», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live Streaming: Ζάμπια – Μαρόκο
- Συμμαχία ανταγωνιστών στους ημιαγωγούς – H Nvidia επενδύει για τη σωτηρία της Intel
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ και Νετανιάχου συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο – «Πρέπει να αφοπλίσουμε τη Χαμάς», απειλές στο Ιράν
