Κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Eυρωζώνη βλέπει η Κριστίν Λαγκάρντ
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη «απέχει πολύ από τον στόχο» και οι χώρες της Ευρωζώνης κινδυνεύουν με αποπληθωρισμό, δήλωσε από το Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ, για να έρθει η απάντηση του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι: «είμαστε έτοιμοι να δράσουμε αν ο πληθωρισμός πέσει ακόμα περισσότερο.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη «απέχει πολύ από τον στόχο» και οι χώρες της Ευρωζώνης κινδυνεύουν με αποπληθωρισμό, δήλωσε από το Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ.
Απαντώντας, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι, είπε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει αν ο πληθωρισμός μειωθεί περισσότερο από το προβλεπόμενο και επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά ή θα μειωθούν περαιτέρω για μία παρατεταμένη περίοδο.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα η ΕΚΤ να υιοθετήσει την αποκαλούμενη «ποσοτική χαλάρωση», δηλαδή την πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιαπωνία, ο Ντράγκι απάντησε: «Δεν λέω ούτε ότι πρέπει, ούτε ότι δεν πρέπει να γίνει».
Η συνθήκη της ΕΕ απαγορεύει τη νομισματική χρηματοδότηση κυβερνήσεων, υπενθύμισε ο ιταλός τραπεζίτης.
Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει τιτλοποιημένα δάνεια αν διαμορφώνονταν ως ABS (χρεόγραφα που καλύπτονται από περιουσιακά στοιχεία) με έναν διαφανή τρόπο, που θα απαιτούσε αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου, κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Primark: Μειώνει τις τιμές για να απαντήσει σε Shein και Temu
- Πώς βρέθηκαν τα ρούχα της Σαρλίζ Θερόν στο πλατό του Memento
- Κοζάνη: Ένας τραυματίας από τη φωτιά – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιομαντέ – Συμφωνία 100 εκατομμυρίων με τη Λειψία
- Λίβανος: Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στα νότια εμποδίζουν την ανάπτυξη του στρατού της χώρας
