Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρουαζιέρες στα ποτάμια της Ευρώπης!

Κρουαζιέρες στα ποτάμια της Ευρώπης!

Η γεωγραφία, η οικονομία και, φυσικά, η ιστορία της γηραιάς ηπείρου είναι στενά συνυφασμένες με τα μεγάλα ποτάμια που τη διασχίζουν. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια κρουαζιέρα σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ποτάμια; Το travelplan.gr σάς παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Εσείς διαλέξτε ποια ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Δούναβης Αν είναι η πρώτη φορά […]

Η γεωγραφία, η οικονομία και, φυσικά, η ιστορία της γηραιάς ηπείρου είναι στενά συνυφασμένες με τα μεγάλα ποτάμια που τη διασχίζουν. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια κρουαζιέρα σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ποτάμια;

Το travelplan.gr σάς παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Εσείς διαλέξτε ποια ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.

Δούναβης
Αν είναι η πρώτη φορά που σκέφτεστε να προγραμματίσετε κρουαζιέρα σε ποτάμι, τότε ο Δούναβης πρέπει να είναι η επιλογή σας χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο ποταμός διασχίζει χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία, ενώ οι περισσότερες κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται σε αυτόν σταματούν σε παραμυθένιες πόλεις όπως το Regensburg, το Passau, η Βιέννη και η Βουδαπέστη. Η καλύτερη περίοδος για κρουαζιέρα στον Δούναβη είναι ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Οκτώβριο.

Ρήνος
Ο Ρήνος είναι ο ιδανικός ποταμός για όσους αγαπούν την ιστορία και την αρχιτεκτονική. Ο ποταμός πηγάζει από την Ελβετία και φθάνει έως το Άμστερνταμ, διασχίζοντας περιοχές της Γαλλίας και της Γερμανίας με τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Στις όχθες του «πρωταγωνιστούν» εντυπωσιακά κάστρα, επιβλητικοί καθεδρικοί ναοί και φημισμένοι αμπελώνες.

Ροδανός
Αν ένα ταξίδι οινογνωσίας είναι μέσα στο πρόγραμμά σας, τότε μια κρουαζιέρα στον Ροδανό είναι το ιδανικό ταξίδι για εσάς. Ο Ροδανός ξεκινά την πορεία του από την Ελβετία και εκβάλλει στη Μεσόγειο, διασχίζοντας δύο από τις πιο φημισμένες περιοχές παραγωγής κρασιού στον κόσμο, τη Βουργουνδία και την Προβηγκία. Οι περισσότερες από τις κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται στον ποταμό περιλαμβάνουν εκδρομές οινογνωσίας σε φημισμένους αμπελώνες της περιοχής.

Σηκουάνας
Μπορεί ο Σηκουάνας να έχει συνδέσει το όνομά του με την Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, ωστόσο είναι ταυτόχρονα μια από τις καλύτερες επιλογές για κρουαζιέρα. Οι κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται στο γαλλικό ποτάμι διασχίζουν μοναδικές περιοχές, όπως οι κήποι του Giverny και η Vernon, αλλά και το Παρίσι, o απόλυτος προορισμός για τους ρομαντικούς!

Δούρος
Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο ο ποταμός Τάγος, ωστόσο μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούρο μπορεί να σας χαρίσει μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της ζωής σας. Ο ποταμός ξεκινά από την Κεντρική Ισπανία, κυλά προς τα νοτιοδυτικά και καταλήγει στη Βόρεια Πορτογαλία και τον Ατλαντικό, διασχίζοντας μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ιβηρικής χερσονήσου και της Μεσογείου.

Έλβας
Ένας ακόμη ευρωπαϊκός ποταμός με πολύ πλούσια ιστορία. Οι κρουαζιέρες στον Έλβα ξεκινούν με μια γνωριμία με το παλάτι Sans Souci στο Πότσδαμ, συνεχίζουν με μια βόλτα στη Βιρτεμβέργη, όπου το 16ο αιώνα ξεκίνησε το κίνημα της Μεταρρύθμισης, ενώ το ταξίδι στην ιστορία συνεχίζεται με το πέρασμα από τη Δρέσδη και το Meissen, δύο πόλεις που καταστράφηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου.

Γουαδαλκιβίρ
Αν θέλετε να συνδυάσετε μια κρουαζιέρα σε ποτάμι με το μεσογειακό τοπίο, τότε η επιλογή σας πρέπει να είναι ο ποταμός Γουαδαλκιβίρ στην Ισπανία. Οι περισσότερες κρουζιέρες που πραγματοποιούνται στον ποταμό ξεκινούν από την παραθαλάσσια πόλη Cadiz, περνούν από τα γραφικά χωριά της Ανδαλουσίας και καταλήγουν στην απόλυτη εμπειρία της Σεβίλης!

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024