Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΩΡΛ: Η ρομποτική χειρουργική μειώνει τις επιπλοκές και βελτιώνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα

ΩΡΛ: Η ρομποτική χειρουργική μειώνει τις επιπλοκές και βελτιώνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα

Νέα δεδομένα δημιουργεί η διαστοματική ρομποτική χειρουργική στην αντιμετώπιση των όγκων της κεφαλής - τραχήλου και της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας για τα πλεονεκτήματα του ρομποτικού συστήματος Da Vinci.

Νέα δεδομένα δημιουργεί η διαστοματική ρομποτική χειρουργική στην αντιμετώπιση των όγκων της κεφαλής – τραχήλου και της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας για τα πλεονεκτήματα του ρομποτικού συστήματος Da Vinci.

Η Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική με το σύστημα Da Vinci, άρχισε να εφαρμόζεται ερευνητικά το 2004, από τον Γκρέγκορι Γουέινστεϊνγκ και τον Μπερτ Ο’ Μάλεϊ στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία και καθιερώθηκε ως ασφαλής εναλλακτική μέθοδος στην αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του στοματοφάρυγγα, υποφάρυγγα, λάρυγγα. Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci επέτρεψε για πρώτη φορά στους χειρουργούς – ωτορινολαρυγγολόγους, πολύ μεγαλύτερη προσπέλαση στις περιοχές στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα.

Όπως επισήμανε η χειρουργός – ΩΡΛ, Ανατολή Παταρίδου, «η διαστοματική ρομποτική χειρουργική φέρνει καινούργια στοιχεία και δεδομένα στην αντιμετώπηση των παθήσεων αυτής της ιδιαίτερης ανατομικής περιοχής κεφαλής και τραχήλου. Ο χειρουργός επιχειρεί με τις πραγματικά τεράστιες δυνατότητες που του προσφέρει το ρομπότ με την τρισδιάστατη κάμερα, τη δυνατότητα ελιγμών από τους βραχίονες και τα μικρο – εργαλεία. Μας δίνει μια άλλη ακρίβεια».

«Έχουμε τη δυνατότητα να μη θίγουμε τους γύρω ιστούς κι έτσι το τραύμα που προκαλούμε είναι πολύ πιο ελεγχόμενο. Βεβαίως όλα αυτά προσφέρουν θεραπευτικά οφέλη για τον ασθενή, με αποτέλεσμα η επούλωση να είναι πολύ άμεση, να μην έχει προβλήματα και διαταραχές στην κατάποση. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος επιστρέφει πολύ πιο γρήγορα στις καθημερινές του δραστηριότητες, βιώνει πολύ λιγότερο μετεγχειρητικά τον πόνο και την ταλαιπωρία, υπάρχουν λιγότεροι κίνδυνοι για αιμορραγία και άλλου είδους επιπλοκές», συμπλήρωσε.

Τελος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ειδική αναφορά για την αποφρακτική άπνοια στον ύπνο και την αντιμετώπιση της με τη Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική. Για το θέμα αυτό ο καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Πάβια, στην Πάρμα της Ιταλίας, Κλαούντιο Βιτζίνι, είπε χαρακτηριστικά ότι «η αποφρακτική άπνοια είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση, επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και δυστυχώς δεν γίνεται έγκαιρη διάγνωση. Έχουμε πολλούς τρόπους να χειριστούμε αυτούς τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης και της Διαστοματικής Ρομποτικής Χειρουργικής».

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024