Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πιλοτικά από την τρέχουσα σχολική χρονιά το «κοινωνικό φροντιστήριο»

Μέσα στο τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο», όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Μέσα στο τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο», όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε επιλεγμένες πόλεις, από φέτος, με στόχο να διευρυνθεί η εφαρμογή του στη συνέχεια.

Ο στόχος είναι διπλός, καθώς από τη μία θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών αλλά και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί και από την άλλη θα παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που βρίσκονται σε χαμηλούς κοινωνικούς δείκτες.

Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα και η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχεται στο Λύκειο με μικρά φροντιστηριακά τμήματα κάτω των 10 μαθητών.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κ. Κεδίκογλου κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, την ανάγκη αυτή να υπάρξει και να στηριχθεί με την πρόσληψη καθηγητών ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024