Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τροχαίο στα Φώκλαντς για έναν αργεντινό που διέπρεψε ποδοσφαιρικά στη Βρετανία

Τροχαίο στα Φώκλαντς για έναν αργεντινό που διέπρεψε ποδοσφαιρικά στη Βρετανία

Ο αργεντινός Οσβάλντο Αρντίλες υπήρξε για μια δεκαετία (1978-1988) ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Τότεναμ. Πρόσφατα βρέθηκε στα διαφιλονικούμενα νησιά Φώκλαντς/Μαλβίνας στο Νότιο Ειρηνικό για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα πώς ο πόλεμος του 1982 επηρέασε τις ζωές αθλητών, όπως του ίδιου. Μια στραβοτιμονιά παρ' ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή.

Ο αργεντινός Οσβάλντο Αρντίλες υπήρξε για σχεδόν μια δεκαετία (1978-1988) ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Τότεναμ.

Πρόσφατα βρέθηκε στα διαφιλονικούμενα νησιά Φώκλαντς/Μαλβίνας στο Νότιο Ειρηνικό για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα πώς ο πόλεμος του 1982 επηρεάσε τις ζωές αθλητών, όπως του ίδιου.

Σε κάποια από τις οδικές διαδρομές που έκανε στα Νησιά για το ντοκιμαντέρ, ο Αρντίλες οδηγούσε ένα τζιπ 4Χ4. Στην προσπάθειά του να αποφύγει ένα πρόβατο (στα νησιά υπάρχουν χιλιάδες) το όχημα ανετράπη με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Στο όχημα επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γεννημένος στη Βρετανία γιος του Φεδερίκο.

Ο 61χρονος σήμερα Αρντίλες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας των Νησιών και εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στο Μπουένος Αϊρες.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή από το νοσοκομείο του Πορτ Στάνλεϊ έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Mirror.

«Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον. Είμαι καλά» δήλωσε.

Η καριέρα του Αρντίλες επηρεάστηκε από τον Πόλεμο στα Νησιά, τον οποίο αποφάσισε η Χούντα που κυβερνούσε την Αργεντινή εκείνα τα χρόνια, με αποτέλεσμα το 1982 να δοθεί δανεικός από την Τότεναμ στην Παρί Σεν Ζερμέν για ένα χρόνο.

Επέστρεψε στην ομάδα του Λονδίνου το 1983 και αγωνίστηκε μέχρι το 1988. Πέντε χρόνια αργότερα ανέλαβε και προπονητής της. Είχε επίσης 52 συμμετοχές με την εθνική Αργεντινής το διάστημα 1975-1982.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024