Θηλασμός: Άλλο ένα όφελος που δεν γνωρίζαμε!
Τι θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα, για να αποτρέψετε μελλοντικά το πρόωρο γήρας στο σώμα σας; Ξεκινήστε το θηλασμό, αγαπητές μαμάδες! Γιατί, όπως ανακάλυψαν πρόσφατα ερευνητές στην Κίνα, οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα αργότερα στη ζωή τους.
Από: Ζαχαρία Πηνελόπη
Τι θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα, για να αποτρέψετε μελλοντικά το πρόωρο γήρας στο σώμα σας; Ξεκινήστε το θηλασμό, αγαπητές μαμάδες! Γιατί, όπως ανακάλυψαν πρόσφατα ερευνητές στην Κίνα, οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα αργότερα στη ζωή τους.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί ανέλυσαν τα δεδομένα σε περισσότερες από 7.300 κινέζες, ηλικίας από 50 ετών και πάνω. Οι συμμετέχουσες καλούνταν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την υγεία τους και τον τρόπο ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης και της ερώτησης που αφορούσε το αν είχαν θηλάσει τα παιδιά τους ή όχι.
Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι, από τις εθελόντριες, η πλειοψηφία είχε τουλάχιστον 1 παιδί, ενώ το 95% περίπου είχε θηλάσει για 1 μήνα ή και περισσότερο. Ο μέσος όρος ηλικίας για την πρώτη τους εγκυμοσύνη ήταν τα 24 χρόνια, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας για τη διάγνωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ήταν περίπου τα 48 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που θήλασαν τα παιδιά τους παρουσίαζαν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νόσο – και όσο περισσότερο θήλασαν, τόσο χαμηλότερο ήταν το ρίσκο να νοσήσουν.
Όπως φαίνεται, λοιπόν, από τα ευρήματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Rheumatology», υπάρχει όντως ένας συσχετισμός ανάμεσα στο θηλασμό και τη χαμηλή επικινδυνότητα εμφάνισης της νόσου. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε ο λόγος στον οποίο πιθανόν να οφείλεται αυτή η δραστική μείωση του κινδύνου.
«Μπορεί να βρήκαμε ότι ο θηλασμός όντως συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας στις γυναίκες αργότερα στη ζωή τους, αλλά σαφώς απαιτείται περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να μπορέσουμε να διασαφηνίσουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό και να κατανοήσουμε τους ορμονικούς μηχανισμούς που πιθανώς να εμπλέκονται», εξήγησαν οι ερευνητές.
imommy
- Πετράλωνα: Η πολυκατοικία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος – Το πριν και το μετά
- Ερευνητές θα εγκλωβιστούν στους πάγους της Αρκτικής για χάρη της επιστήμης
- Βουλή: Αγριες κόντρες και επεισοδιακή άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου – Πολιτική δίωξη καταγγέλλει η πρόεδρος της Πλεύσης
- Μια «πατριώτισσα» αγελάδα που τη λένε Μελάνια – Η ζωή μιμείται τα meme
- Σάκκαρη – Τάουσον 2-0: Ιδανική πρεμιέρα στο Wimbledon
- Δήμος Πειραιά: Απόδοση τιμής στον πρώτο Ολυμπιονίκη της Ουγγαρίας
