Κωδικοί για 16 εκατομμύρια online λογαριασμούς κλάπηκαν στη Γερμανία
Συνολικά 16 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης για διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες έχουν παραβιαστεί από δίκτυα χάκερ, ανακοίνωσε το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών, το οποίο δημοσιοποίησε λίστα με τους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν.
Συνολικά 16 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης για διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες έχουν παραβιαστεί από δίκτυα χάκερ, ανακοίνωσε το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών, το οποίο δημοσιοποίησε λίστα με τους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν.
Η υποκλοπή των κωδικών πρόσβασης αποκαλύφθηκε στη διάρκεια συνεχιζόμενης έρευνας του Γραφείου σε συνεργασία με ερευνητές ασφάλειας σε γερμανικά ινστιτούτα.
Οι λογαριασμοί που παραβιάστηκαν είχαν δηλωμένες διευθύνσεις email ως όνομα χρήστη, πολλοί όμως δεν αντιστοιχούν σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά σε άλλες υπηρεσίες όπως κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικά καταστήματα.
Αν κάθε παραβιασμένος λογαριασμός αντιστοιχεί σε διαφορετικό χρήστη, η υποκλοπή επηρεάζει γύρω στο ένα πέμπτο του γερμανικού πληθυσμού.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών καλεί τους χρήστες να επισκεφθούν ιστοσελίδα στα γερμανικά μέσω της οποίας μπορούν να μάθουν αν περιλαμβάνονται στα θύματα.
Διαβάστε επίσης: Θύμα κλοπής δεδομένων ο μισός πληθυσμός της Ν.Κορέας
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442