
«Παγώνει» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
«Παγώνουν» οι διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.
«Παγώνουν» οι διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.
Σήμερα έληξε η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στην αξιολόγηση των υπαλλήλων με βασικότερο σημείο την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους (25% άριστα, 60% καλώς και 15% κάτω από τη βάση).
Στην εγκύκλιο, με την ένδειξη εξαιρετικά επείγουσα, το υπουργείο ζητά από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα να μην προχωρήσουν στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος επισημαίνει: «Δεδομένου ότι στο εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του ΠΔ 318/1992 (ΦΕΚ 161 Α’), που αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του εν λόγω σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του ΠΔ 318/1992 ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Basketball Champions League: Το πρόγραμμα του Final 4 – Πότε παίζει η ΑΕΚ με τη Μάλαγα
- Ο Χρήστος Λούλης και η Λένα Παπαληγούρα μπαίνουν στο «Έχω παιδιά»
- Ο πόλεμος Πάπα-Τραμπ διχάζει τους Αμερικανούς καθολικούς
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ «πλήρως ανοιχτά» κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας στον Λίβανο
- Σε εξέλιξη η ανάπλαση της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου
- Ο αγώνας ύπαρξης της Άρσεναλ