
Δημοσιονομικά ισοδύναμα αν επιστραφούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
Ιδιαίτερο προβληματισμό για το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός ακόμη και με 1 δισ. ευρώ αν επιστραφούν αναδρομικά -από τον Αύγουστο του 2012- οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο για τους ένστολους αλλά και για τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς, εκφράζει με δηλώσεις του στους Financial Times ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ιδιαίτερο προβληματισμό για το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός ακόμη και με 1 δισ. ευρώ αν επιστραφούν αναδρομικά -από τον Αύγουστο του 2012- οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο για τους ένστολους αλλά και για τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς, εκφράζει με δηλώσεις του στους Financial Times ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα φορολογικά σε μόνιμη βάση» δήλωσε ο Χρ.Σταϊκούρας την Τρίτη στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times και στη δημοσιογράφο Κέριν Χόουπ.
«Παρά ταύτα θα διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ακόμα περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στους φόβους ότι η επιστροφή των περικοπών από την 1η Αυγούστου του 2012 στους ένστολους μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα χαλάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ευπαθείς ομάδες.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Χρ.Σταϊκούρας υποστήριξε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η απόφαση του ΣτΕ θα αφορά μόνο τους ένστολους ή και άλλους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» όπως οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των FT, αν επιστραφούν αναδρομικά όλες οι περικοπές (περίπου 12%) που έγιναν τον Αύγουστο του 2012, τότε το κόστος για τον προϋπολογισμό υπολογίζεται από τον κ. Σταϊκούρα στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Τσομπανίδης (pic)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι Μελάς και Ρέππα για τη μη διαβίβαση του πορίσματος Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη
- Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)
















![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442