
Προς ιδιωτικοποίηση οι βοηθητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων
Στην ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων των Δημοσίων Νοσοκομείων, πλην αυτών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών Υγείας, προχωρεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Στην ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων των Δημοσίων Νοσοκομείων, πλην αυτών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών Υγείας, προχωρεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Πρέβεζας δήλωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση όλων των Βοηθητικών και Διοικητικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των Τμημάτων Πληροφορικής των Νοσοκομείων, ο κ. Μπέζας φέρεται να είπε: «Δημόσιες θα μείνουν μόνο οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη και παροχή υπηρεσιών υγείας».
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζουν το φόβο ότι αν γίνουν πράξη οι κυβερνητικές προθέσεις «… χιλιάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα βρεθούν στον “αέρα” και θα τεθούν σε διαθεσιμότητες, απολύσεις».
Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των ασθενών, εξαιτίας της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν το 2014 στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ συνταγές αξίας μικρότερης κατά 20% σε σχέση με το 2013.
Συνάντηση για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα θα έχει αύριο, Τρίτη, στις 12.30 μμ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)














![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442