Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2014: Η επιστροφή του βασιλιά!

Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2014: Η επιστροφή του βασιλιά!

Έστω και δύσκολα ο S. Ogier κατάφερε να επικρατήσει των ανταγωνιστών του, κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2014.

Με την κεκτημένη ταχύτητα ενός πρωταθλητή ξεκίνησε την πορεία του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ο S. Ogier. Εκμεταλλευόμενος τα λάθη και τις εγκαταλείψεις των αντιπάλων του, ο Γάλλος αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξη του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η πρώτη μέρα του φημισμένου ράλλυ έκρυβε εκπλήξεις, με το R. Kubica (Ford Fiesta WRC M-Sport) να αποδεικνύεται ταχύτατος, κερδίζοντας τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές.

Από εκεί και πέρα, η σωστή επιλογή ελαστικών (χειμερινά και ασφάλτινα ελαστικά σε χιαστί διάταξη) έφερε τους B. Bouffier (Ford Fiesta WRC M-Sport), K. Meeke (Citroen DS3 WRC) και D. Sordo (Ηyundai i20 WRC) στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάξης.

Το τέλος της πρώτης μέρα και μετά την εγκατάλειψη του D. Sordo (Ηyundai i20 WRC) εξαιτίας προβλήματος στο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου, ο R. Kubica βρέθηκε ξανά μέσα στην πρώτη τριάδα, με τον S. Ogier (VW Polo WRC) να ακολουθεί στην τέταρτη θέση, 47,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο και συμπατριώτη του B. Bouffier.

Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Μόντε Κάρλο ανήκε ολοκληρωτικά στον S. Ogier. Ο Αλσατός κέρδισε τις τρεις από τις πέντε ειδικές διαδρομές της ημέρας, γεγονός που σε συνδυασμό με το λάθος του B. Bouffier και την εγκατάλειψη, μετά από έξοδο, του R. Kubica, τον έφερε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ελέγχοντας, πλέον, τον ρυθμό του αγώνα, ο S. Ogier κατέκτησε τις δύο από τις τρεις ειδικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν στο τρίτο σκέλος, τερματίζοντας 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο B. Bouffier.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός K. Meeke με Citroen DS3 WRC, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι M. Ostberg (Ford Fiesta WRC M-Sport) και J. Latvala (VW Polo WRC).

Ανάμεσα στις εγκαταλείψεις, ξεχωρίζουν αυτές των οδηγών της αγωνιστικής ομάδας της Hyundai (T. Neuville, D. Sordo) και της M-Sport (R. Kubica, Μ. Hirvonen).

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ταξιδεύει στη Σουηδία για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου 2014.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024