Ομολογία πίστεως ζητά η ΝΔ από τον Αλέξη Τσίπρα
Πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει κατά την προεκλογική περίοδο -εν όψει των διπλών εκλογών του Μαΐου- έδωσε για άλλη μια φορά η ΝΔ, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει «σε τι πιστεύει», με αφορμή τις δηλώσεις του υπευθύνου Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ι.Αμανατίδη, ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. «Έως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;» αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει κατά την προεκλογική περίοδο -εν όψει των διπλών εκλογών του Μαΐου- έδωσε για άλλη μια φορά η ΝΔ, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει «σε τι πιστεύει», με αφορμή τις δηλώσεις του υπευθύνου Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ι.Αμανατίδη, ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. «Έως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;» αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: «Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι.Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του.
»Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.
»Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο κ. Τ.Κουράκης.
»Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
«Απειλούν με «χειροβομβίδες», εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδιά τους, τώρα ακόμα και την Εκκλησία. Ως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παίζει και το ρόλο του ιεροεξεταστή», καθώς και ότι «με επικοινωνιακές ρουκέτες επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα».
Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου συνέδεσε το αίτημα της ΝΔ να πει ο Αλέξης Τσίπρας «σε τι πιστεύει» με τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. Όπως είπε, η πίστη του κ. Τσίπρα μπορεί να επηρεάσει την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Εκκλήσία, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση.
ΝΔ: Μίλησε σε εκδήλωση ευρωσκεπτικιστικού κόμματος
Ωστόσο, η επίθεση της ΝΔ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα δεν περιορίζεται μόνο σε μεταφυσικά ζητήματα, αλλά επεκτείνεται και σε πολιτικά. Έτσι, στο στόχαστρο βρέθηκε και η ομιλία του στην εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας.
Η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας «ευρωσκεπτικιστικό, Μαοϊκό, Μαρξιστικό-Λενινιστικό» και πρόσθεσε ότι με την κίνησή του να συμμετάσχει και να μιλήσει στην συγκέντρωση, ο κ. Τσίπρας «αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις του και τους ακόμα πιο επικίνδυνους συμμάχους του».
Η Ρηγίλλης υποστηρίζει ότι το κόμμα στου οποίου τη συγκέντρωση μίλησε ο κ. Τσίπρας, «είχε καταψηφίσει τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Μιλάει για Ανάπτυξη, αλλά φέρνει ερείπια και θεωρεί φίλους του, εκείνους οι οποίοι επιδίωκαν και επιδιώκουν την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη».
Αμεση ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Καλό θα ήταν κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει άμεσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν συνιστούν ανάπτυξη ούτε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, ούτε οι εκατομμύρια άνεργοι».
«To success story της ανάπτυξης δεν στήνεται πάνω στα ερείπια του μνημονίου, ούτε υλοποιείται με τη συνταγή της καταστροφικής λιτότητας. Χρειάζεται ρήξη και αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και όχι ασκήσεις υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της» καταλήγει η Κουμουνδούρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δωρεάς του Kaizen Foundation προς την Πολιτική Προστασία
- Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Αραμπατζή: «Εσείς καλούσατε στα τηλέφωνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ» – «Οφείλετε συγγνώμη»
- Κόμο – Παρί FC: Η μάχη των Hartono και Arnault απέναντι στην ποδοσφαιρική ελίτ
- Δημος Μεταμόρφωσης: Ολοκληρώνεται η διάνοιξη της οδού Αξελού απο Σωκράτους προς την οδό Τατοΐου
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες, ζημιές σε γέφυρες, δρόμους και κτίρια – Εικόνες και βίντεο
- Γαλλία: Πέντε σοροί νεογέννητων βρέθηκαν σε χαρτοκιβώτια σε σπίτι ζευγαριού


