Τέλος το «άριστα σε όλους» στο Δημόσιο
Μαχαίρι στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αναμένεται να τεθεί σήμερα, Τετάρτη, σε δημόσια διαβούλευση. Βάσει των νέων ρυθμίσεων, μόνο το 25% των υπαλλήλων κάθε διεύθυνσης θα μπορεί να συγκεντρώνει τη μέγιστη βαθμολογία. Η βαθμολογία των υπαλλήλων αναμένεται πλέον να παίζει καθοριστικό ρόλο στο πλαίσιο του προγράμματος διαθεσιμότητας/ κινητικότητας.
Μαχαίρι στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αναμένεται να τεθεί σήμερα, Τετάρτη, σε δημόσια διαβούλευση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με τις προωθούμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται να μπει τέλος στο φαινόμενο κατά τις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης να βαθμολογείται το σύνολο σχεδόν του προσωπικού με άριστα.
Βάσει των νέων ρυθμίσεων, μόνο το 25% των υπαλλήλων κάθε διεύθυνσης θα μπορεί να συγκεντρώνει τη μέγιστη βαθμολογία.
Ενδιάμεση βαθμολογία θα μπορεί να λαμβάνει το 60% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ την χαμηλότερη απόδοση θα καταγράφει το 15% των υπαλλήλων.
Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι καθοριστική το επόμενο διάστημα, με τους υπαλλήλους που θα εμφανίζουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες στις εκθέσεις να έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας/ κινητικότητας ή ακόμη και να εξέλθουν οριστικά από το Δημόσιο.
* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καύσιμα σε ράλι τιμών: Το αμερικανικό road trip γίνεται πολυτέλεια
- Τα… κατορθώματα του Τραμπ στο μέτωπο του πληθωρισμού
- Λιντς Γιουνάιτεντ- Μπέρνλι 3-1: «Άλμα» παραμονής για τα «παγώνια»
- Σκληρό μήνυμα Τραμπ στην Αβάνα με νέο πακέτο κυρώσεων
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 2 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


