
Στον ΟΑΕΔ η ευθύνη για τις προσλήψεις στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Νομοθετική παρέμβαση με κοινή υπουργική απόφαση προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια, που έθεταν ΟΤΑ -ως διαμαρτυρία για την κινητικότητα- και άλλοι φορείς του Δημοσίου, στην πρόσληψη επιτυχόντων ανέργων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας προωθεί η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση του Γ.Βρούτση.
Νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια που έθεταν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς του Δημοσίου, στην πρόσληψη επιτυχόντων ανέργων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με κοινή υπουργική απόφαση, προωθεί η κυβέρνηση μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση προβλέπει, ότι σε περίπτωση που οι επιβλέποντες φορείς αρνούνται την πρόσληψη ανέργων που υποδεικνύονται από τον ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός μπορεί να αποφασίσει την πρόσληψή τους σε άλλο φορέα ακόμη και αν οι θέσεις που προβλέφθηκαν έχουν καλυφθεί.
Ειδικότερα στο σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται ότι «οι υποδειχθέντες άνεργοι που δεν προσλαμβάνονται με ευθύνη του επιβλεπόντων φορέων, τοποθετούνται, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, σε αντίστοιχη θέση άλλου επιβλέποντα φορέα, βάσει της αίτησής τους, ή άλλης επιλογής τους ακόμη και καθ’ υπέρβαση του εγκεκριμένου σε αυτόν αριθμού θέσεων και μετά από σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντα φορέα».
«Με την ίδια, ή όμοια απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ επιλύεται οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει σχετικά με τη μοριοδότηση, την υπόδειξη και την τοποθέτηση των ωφελουμένων σε επιβλέποντες φορείς, μετά την κατάρτιση του οριστικού πίνακα κατάταξης».
Με την συγκεκριμένη απόφαση επιχειρείται να ξεπεραστούν προβλήματα που έθεταν στην εφαρμογή του προγράμματος Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, που επικαλούνταν αδυναμίες στη διαχείριση των προσλήψεων, όπως η υποχρεωτική υποβολή κάθε μήνα της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης, για τη βεβαίωση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μικρολίμανο: Δίκτυο υποστήριξης και σχέδια για «χτύπημα» ψάχνουν οι Αρχές πίσω από τον διαβόητο «Τίτι»
- Γιαννακόπουλος: «Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυναμική της στιγμής, όμως δεν σημαίνει οτι ξαναγράφεται η ιστορία»
- Τσουκαλάς: Το δίλημμα Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης είναι το δίλημμα μεταξύ της Ελλάδας των λίγων που πλουτίζουν και των πολλών που δεινοπαθούν
- Σοκαριστικό τροχαίο με έναν νεκρό στη Ζαχάρω – Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε νταλίκα
- Η στρατηγική της Μαρίας Καρυστιανού – 3+1 παρεμβάσεις
- Euroleague: Μέσω πλατφόρμας ο κόσμος επιλέγει τα τραγούδια του τελικού
- Μητσοτάκης: Κυριακάτικη «προεκλογική» ανασκόπηση – Κουβέντα για το μπάζωμα της εξεταστικής
- Σαμουράι, εντυπωσιακές μάχες, υπέροχες μαριονέτες: Ο Hidari επιστρέφει και ο Κιάνου Ριβς θα είναι εκεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)

























![Ζιζέλ Πελικό: Βρήκε ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη – Ο νέος της σύντροφος [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2024-09-11T071836Z_5549723_RC27Y9AH9YCY_RTRMADP_5_FRANCE-JUSTICE-1024x683-1-1-1024x683-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442