Στο 2,7% οι παραβιάσεις αδειών κρατουμένων για την τριετία 2010-2012
Στοιχεία για τις άδειες που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους είχε αποστείλει, στις αρχές του 2013, στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των τακτικών αδειών που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους την τριετία 2010 έως και 2012 ήταν 12.004 και ο αριθμός παραβιάσεων αυτών των αδειών, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ήταν 324.
Στοιχεία για τις άδειες που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους είχε αποστείλει, στις αρχές του 2013, στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, με αφορμή φαινόμενα κρατουμένων που δεν επέστρεψαν στις φυλακές έπειτα από άδειες που τους είχαν χορηγηθεί.
Το απαντητικό έγγραφο που υπέγραφε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, τον Ιανουάριο του 2013, ενημέρωνε ότι ο αριθμός των τακτικών αδειών που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους την τριετία 2010 έως και 2012 ήταν 12.004 και ο αριθμός παραβιάσεων αυτών των αδειών, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ήταν 324.
Οι παραβιάσεις τακτικών αδειών από κρατούμενους που είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης, τη συγκεκριμένη τριετία ήταν 292 και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι περιπτώσεις χορήγησης τακτικής άδειας σε κρατούμενους που είχαν παραβιάσει τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας ήταν 40.
Ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωνε επίσης τον βουλευτή ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξέταση της δυνατότητας παρακολούθησης των κρατουμένων, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουν από το Κατάστημα Κράτησης ευρισκόμενοι σε τακτική άδεια.
Ο κ. Ψυχάρης, που είχε απευθύνει την ερώτηση και αίτησης κατάθεσης εγγράφων στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, επικαλείτο στοιχεία και από την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα οποία αρκετοί από τους κρατούμενους επιδίδονται σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια της αδείας τους. Ζητούσε επίσης να τροποποιηθεί το καθεστώς προκειμένου να προληφθούν φαινόμενα κακής χρήσης του δικαιώματος χορήγησης άδειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον νέο «Πογκμπά»: Δίνει 70 εκατ. ευρώ για το 18χρονο wonderkid της Λιλ!
- LIVE: Παραγουάη – Γαλλία
- Ομπράντοβιτς για Παναθηναϊκό: «Ήρθα στην ομάδα που αγαπώ πολύ, έχω μεγαλύτερη φωτιά μέσα μου»
- Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Η «κατάρα» των 8 γάμων και το εγχειρίδιο ζωής που ακολουθεί πιστά η Τέιλορ Σουίφτ
- Η μάχη ΗΠΑ-Κίνας περνά στα εργοστάσια ηλιακών πάνελ
- O Αντονέλι πήρε την pole position στο Σίλβερστοουν (pic)


