Νοσοκομειακή κάλυψη σε ανασφάλιστους ασθενείς προωθεί η κυβέρνηση
Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσοκομειακή κάλυψη ανασφάλιστων και ασφαλισμένων που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας προωθεί η κυβέρνηση. Η ρύθμιση καλύπτει συνολικά 22 κατηγορίες δικαιούχων με εισοδηματικά κριτήρια.
Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την νοσοκομειακή κάλυψη ανασφάλιστων και ασφαλισμένων που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.
Η νέα ρύθμιση θα θεσμοθετηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.
Η ρύθμιση καλύπτει συνολικά 22 κατηγορίες δικαιούχων με εισοδηματικά κριτήρια.
Το εισοδηματικό όριο καθορίζεται στις 6.000 ευρώ ετησίως, με προσαύξηση 50% για άτομα με ειδικές ανάγκες, 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του δικαιούχου και 30% για προστατευόμενα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.
Προβλέπονται, επίσης, διαφοροποιήσεις στα εισοδηματικά κριτήρια για όσους αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες και περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που οφείλουν εισφορές προς τον ασφαλιστικό φορέα τους, η κάλυψη θα ισχύει, είτε βρίσκεται σε αδράνεια η επιχείρηση, είτε λειτουργεί, και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις ή έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
- Νέα αιματηρή σύγκρουση στο βόρειο Μάλι: Δεκάδες νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και τζιχαντιστών στο Σαχέλ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442