Κυβέρνηση: Αλλαγές στη σύνθεση του συμβουλίου για τις άδειες κρατουμένων
Να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι θέση του πρωθυπουργού είναι να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης αδειών σε κρατούμενους.
Να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι θέση του πρωθυπουργού είναι να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης αδειών σε κρατούμενους.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατύπωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας για τρομοκράτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ έκανε λόγο για μια «δυσάρεστη κατάληξη της χορήγησης άδειας σε έναν κρατούμενο καταδικασμένο τρομοκράτη» και για συνέπειες που φάνηκαν.
«Aπό εκεί και πέρα πρέπει να διερευνηθεί και το πώς έγινε αυτό και να αποδοθούν ευθύνες και βέβαια να εντοπιστεί εκ νέου ο καταζητούμενος πλέον τρομοκράτης» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για τη θέση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα, ο κ. Κεδίκογλου είπε:
«Ο πρωθυπουργός έχει πάρει τη θέση ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης των αδειών έτσι όπως γίνεται από το Συμβούλιο των Φυλακών με συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν αλλάζουν. Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει για παράδειγμα μια εκ περιτροπής συμμετοχή σε αυτό το συμβούλιο, να μην είναι σταθερά τα ίδια πρόσωπα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442