Έρευνα στον Κορυδαλλό για το ρεβεγιόν Χρ.Ξηρού με τους «Πυρήνες»
Τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος παράβασης καθήκοντος από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στις φυλακές έγινε ρεβεγιόν, όπου συμμετείχαν ο Χριστόδουλος Ξηρός και μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος παράβασης καθήκοντος από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης.
Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στις φυλακές έγινε ρεβεγιόν, όπου συμμετείχαν ο Χριστόδουλος Ξηρός και μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο κ. Σκανδάμης ζήτησε, αν όντως τελέσθηκε το αδίκημα, να κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ο 56χρονος «Μανώλης» της 17Ν φέρεται να είχε λάβει άδεια -άγνωστο από ποιους- για να μετακινηθεί από την Ε’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο για να «γλεντήσει» σε άλλη πτέρυγα την αλλαγή του χρόνου με κρατούμενους μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός επέστρεψε στο κελί του σχεδόν το ξημέρωμα της άλλης ημέρας.
Κληθείς, το πρωί της Τετάρτης στο Mega, να σχολιάσει τις πληροφορίες για το κοινό ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επιβεβαίωσε εμμέσως την ενόχληση της κυβέρνησης, δηλώνοντας: «Δεν έχω λόγια».
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί όλες οι πληροφορίες που δείχνουν ότι ο Χρ.Ξηρός είχε γενικότερα καλές σχέσεις με τους «Πυρήνες», όπως προκύπτει και από το μήνυμα που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό site από μέλη της οργάνωσης και στο οποίο κάνουν λόγο για «υπέροχη μέρα», εύχονται στον Χρ.Ξηρό «καλό δρόμο» και επισημαίνουν ότι «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».
Επιπλέον, οι Αρχές φαίνεται ότι αναζητούν και τον βενιαμίν της οικογένειας Βασίλη Ξηρό, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο 2011, έχοντας εκτίσει την ποινή του, αλλά προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί.
Διαβάστε επίσης:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442