Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα διαψευστούν», απαντά η κυβέρνηση στα γερμανικά δημοσιεύματα

«Θα διαψευστούν», απαντά η κυβέρνηση στα γερμανικά δημοσιεύματα

Κληθείς να σχολιάσει αρνητικά δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε πως «θα τους διαψεύσουμε και πάλι». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ απέρριψε τα περί τρίτου μνημονίου και είπε πως το δημοσιονικό κενό θα καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα.

Κληθείς να σχολιάσει αρνητικά δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε πως «θα τους διαψεύσουμε και πάλι».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο δημοσίευμα τoυ Spiegel για τον «κατά φαντασίαν θεραπευμένο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΙ, πως «οι ίδιες πηγές αμφισβητούσαν το πρωτογενές πλεόνασμα».

«Θα τους διαψεύσουμε και πάλι» είπε. Η χώρα, τόνισε ο Σ.Κεδίκογλου, «θα βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο».

Λέγοντας πως δεν θα χρειαστεί τρίτο μνημόνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ.Κούρκουλας έκανε λόγο για «κακεντρεχή σχόλια του γερμανικού Τύπου» στα οποία «δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε» και επισήμανε πως «αν καταφέρουμε, όπως ελπίζουμε, να έχουμε μια επιτυχημένη προεδρία, αυτοί που μας περιμένουν στη γωνία, δεν θα δικαιωθούν».

Ο κ. Κούρκουλας δήλωσε: «Δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε σ’ αυτά. Αυτός είναι ο ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης. Άλλα είναι πιο καλά ενημερωμένα, άλλα όχι. Άλλα είναι καλόπιστα, άλλα κακόπιστα. Δεν εκπλήσσομαι. Και στο διεθνή Τύπο, όμως, η εικόνα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί θεαματικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο και θέλω να ελπίζω ότι η επιτυχημένη προεδρία θα συμβάλλει καθοριστικά σ’ αυτό.

»Να σταθούμε στις δηλώσεις των αξιωματούχων της γερμανικής και άλλων κυβερνήσεων, οι οποίες χαρακτηρίζουν εξαιρετική την προετοιμασία της προεδρίας. Ήρθε εδώ ο Γερμανός ομόλογός μου και παρουσιάσαμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις προτεραιότητές μας και δεχθήκαμε ευμενή σχόλια. Δεν θα επικεντρωθώ σε ορισμένα κακεντρεχή σχόλια του γερμανικού Τύπου. Εξάλλου, και ο ελληνικός Τύπος βρίθει αντι-γερμανικών σχολίων.

»Μπορώ να σας αποδείξω ότι υπάρχουν πάρα πολλά θετικά άρθρα και στο γερμανικό Τύπο και όχι μόνο οι δηλώσεις των Γερμανών υπουργών ή οι συνομιλίες που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα θετικά και αρνητικά. Η απάντησή μας θα δοθεί εν τοις πράγμασι, στη διάρκεια της προεδρίας. Αν καταφέρουμε, όπως ελπίζουμε, να έχουμε μια επιτυχημένη προεδρία, αυτοί που μας περιμένουν στη γωνία, δεν θα δικαιωθούν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024