Ο Κολοσσός πέτυχε τη νίκη-ανατροπή επί του Ικάρου
Στο ντέρμπι ουραγών της Α1 μπάσκετ, ο Κολοσσός επικράτησε 70-64 στη Ρόδο του Ικαρου Χαλκίδας. Με αντεπίθεση διαρκείας στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 18 πόντων και να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά από 12 αγωνιστικές.
Στο ντέρμπι ουραγών της Α1 μπάσκετ, ο Κολοσσός επικράτησε 70-64 στη Ρόδο του Ικαρου Χαλκίδας. Με αντεπίθεση διαρκείας στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 18 πόντων και να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά από 12 αγωνιστικές.
Πόντο-πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ντέρμπι. Ομως ακολούθησε ξαφνικός… καταιγισμός τριπόντων από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν 7/8 σουτ έξω από τα 6.75μ. στα πρώτα έξι λεπτά της δεύτερης περιόδου και ξέφυγαν με +18 (49-31), ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με… εξωπραγματικό ποσοστό στα τρίποντα (71% με 10/14). Ασυγκράτητος ο Γκαγκαλούδης με 14π. και αλάνθαστοι οι Ρίτσαντς, Γκόβενς. Με βάση τη λογική, τέτοια ευστοχία δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί.
Πράγματι, οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την άμυνά τους μετά το 20΄ και άρχισαν σιγά-σιγά να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Σμιθ.
Αποτέλεσμα ήταν να «σπάσουν» τα καλάθια οι παίκτες του Ικαρου στο τρίτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια ένα τρίποντο του βετεράνου Νέστορα Κόμματου στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου με το οποίο ο Κολοσσός πλησίασε για πρώτη φορά στους 4 (53-57).
Με τη συμπλήρωση 37 λεπτών οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά 64-63 και το ματς ξεκινούσε από την αρχή. Επτά συνεχόμενοι πόντοι του Τσάμη έφεραν στο σκορ στο 68-64 και πλέον η ψυχολογία είχε αλλάξει… στρατόπεδο. Με κορυφαίους τους Τσάμη, Σμιθ, Στεφανίδη που πέτυχαν από 15 πόντους έκαστος, ο Κολοσσός έφτασε στη νίκη με το τελικό 70-64.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 31-49, 50-57, 70-64
Διαιτητές: Σχινάς-Σώμος-Θεονάς
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Δημήτρης Πρίφτης): Παπαντωνίου 4 (1), Γεωργαλής 3 (1), Κόμματος 5 (1), Τ. Σμιθ 15, Στεφανίδης 15 (1), Σίμπσον 4, Τσάμης 15 (1), Οσμπι 5, Νάτζφεϊ 5 (1).
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Αρης Λυκογιάννης): Στρναντ 6 (2), Γκόβενς 16 (2), Άσκα 6, Μανωλόπουλος, Σάτον 2, Γκαγκαλούδης 17 (4), Σπανός 2, Μάσιτς 7 (1), Ρίτσαρντς 8 (2).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Ουνιόν Βερολίνου στηρίζει την Μαρί Λουίζ Έτα – «Είναι ντροπή να γράφουν τέτοια σεξιστικά σχόλια»
- Ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος που «έφαγε πόρτα» από το Ηνωμένο Βασίλειο
- Ακροδεξιός βουλευτής της Πολωνίας σήκωσε σημαία του Ισραήλ με σβάστικα στη Βουλή
- BBC: Τι συμβαίνει στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας; – Μασκοφόροι, κυβερνητική αμηχανία και ένα γραπτό ερώτημα
- KKE: Ο Λαζαρίδης πήρε «πτυχίο» στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και «μεταπτυχιακό» στον αντικομμουνισμό
- Ακρίβεια: Πάσχα με αύξηση τιμών και χαμηλότερη κατανάλωση – Στο «κυνήγι» των χαμηλότερων τιμών τα νοικοκυριά





