Επιστολή παραίτησης δημοτικού συμβούλου στα… Κλίνγκον
Δημοτικός σύμβουλος πόλης στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του και, για να το πράξει, επέλεξε έναν άκρως συμβατικό τρόπο με μια άκρως μη συμβατική μορφή: Η επιστολή παραίτησης που απηύθυνε προς τον δήμαρχο της πόλης ήταν γραμμένη στα... Κλίνγκον!
Δημοτικός σύμβουλος πόλης στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του και, για να το πράξει, επέλεξε έναν άκρως συμβατικό τρόπο με μια άκρως μη συμβατική μορφή: Η επιστολή παραίτησης που απηύθυνε προς τον δήμαρχο της πόλης ήταν γραμμένη στα… Κλίνγκον, δηλαδή τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Κλίνγκονς στο σύμπαν του Star Trek.
«Διδάξτε (στην) πόλη (το) Σύνταγμα. Θα επιστρέψω την επόμενη φορά για (να παρακολουθήσω) τη νίκη» έγραψε στην επιστολή παραίτησή του ο δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος σκοπεύει να είναι υποψήφιος για το Κογκρέσο.
Φανατικός φίλος του Star Trek, ο Ντέιβιντ Ουάντελ εξήγησε ότι χρησιμοποίησε την Κλίνγκον γιατί είναι η γλώσσα πλασμάτων που σέβονται τις αξίες της ακεραιότητας, της τιμής και του καθήκοντος.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Αλβαρεζ, που αυτοπροσδιορίζεται κι εκείνος ως Trekki, δηλαδή φανατικός του Star Trek, παραδέχθηκε ότι αρχικά δεν κατάλαβε το νόημα της επιστολής, ωστόσο όταν συνειδητοποίησε τι συμβαίνει αποφάσισε να απαντήσει με ανάλογο τρόπο:
Ευχήθηκε στον Ουάντελ με την κλασική φράση που χρησιμοποιούν στο Star Trek οι Βούλκαν, όπως ο Σποκ: «Μακροζωία και ευημερία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442