Πετρέλαιο από τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ έφτασε στην Τουρκία
Αργό πετρέλαιο ξεκίνησε να ρέει από τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην νότια Τουρκία, μετά τη συμφωνία της Άγκυρας με τις ημι-αυτόνομες κουρδικές περιοχές η οποία έχει προκαλέσει την οργή της Βαγδάτης. Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράδοση του πετρελαίου, σημειώνοντας πως η εξαγωγή του «δεν θα γίνει χωρίς τη συγκατάθεση της ιρακινής κυβέρνησης».
Αργό πετρέλαιο ξεκίνησε να ρέει από τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην νότια Τουρκία, μετά τη συμφωνία της Άγκυρας με τις ημι-αυτόνομες κουρδικές περιοχές η οποία έχει προκαλέσει την οργή της Βαγδάτης.
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράδοση του πετρελαίου, σημειώνοντας πως η εξαγωγή του «δεν θα γίνει χωρίς τη συγκατάθεση της ιρακινής κυβέρνησης».
Η μεταφορά του πετρελαίου μέσω του νέου αγωγού ακολουθεί την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και κουρδικών περιοχών προ μηνών.
Η συμφωνία, αξίας αρκετών δισ. δολαρίων, έχει εξοργίσει την ιρακινή κυβέρνηση η οποία διεκδικεί την αποκλειστική νομή των υδρογονανθράκων της χώρας.
«Η ροή πετρελαίου από το Ιράκ ξεκίνησε, το πετρέλαιο αποθηκεύεται» ανακοίνωσε την Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, όπως αναφέρει το Reuters.
Το πετρέλαιο «δεν θα εξαχθεί χωρίς τη συναίνεση της ιρακινής κυβέρνησης» τόνισε ο Γιλντίζ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρκόπουλος: Πυρά στην «πολιτική χούλιγκαν» Κωνσταντοπούλου και στον Σαμαρά
- ΠΑΣΟΚ για παρακολούθηση Κούλογλου από το λογισμικό Pegasus – «Απαιτείται πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης»
- Ο Μόντριτς μίλησε με τον Αμορίμ και μένει στη Μίλαν
- Ιλιάδα ή Οδύσσεια; Το ερώτημα που διχάζει τους λάτρεις του Ομήρου εδώ και 2.500 χρόνια
- Τέσσερις συλλήψεις για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία
- Έτσι καλωσόρισε τον Πόποβιτς ο Ολυμπιακός (vid)


