Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρές συγκρούσεις με υποστηρικτές του Μόρσι στην Αλεξάνδρεια

Αιματηρές συγκρούσεις με υποστηρικτές του Μόρσι στην Αλεξάνδρεια

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, σε σφοδρές συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια με διαδηλωτές που υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάτοικοι αντάλλαξαν πυρά με τους διαδηλωτές. Το κύμα αντιδράσεων δεν έχει υποχωρήσει ακόμη και μετά την ανακήρυξη των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατική οργάνωση, με ένταση και συλλήψεις να καταγράφονται στο Κάιρο και το Ζακαζίκ, γενέτειρα του ανατραπέντα προέδρου.

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, σε σφοδρές συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια με διαδηλωτές που υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάτοικοι αντάλλαξαν πυρά με τους διαδηλωτές.

Το κύμα αντιδράσεων δεν έχει υποχωρήσει ακόμη και μετά την ανακήρυξη των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατική οργάνωση, με ένταση και συλλήψεις να καταγράφονται στο Κάιρο και το Ζακαζίκ, γενέτειρα του ανατραπέντα προέδρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, δύο άτομα σκοτώθηκαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν κάτοικοι συγκρούστηκαν, ανοίγοντας και πυρ, με περίπου 200 υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων που πραγματοποιούσαν πορείες στην Αλεξάνδρεια.

Οι συγκρούσεις τερματίστηκαν, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τις επίσημες αναφορές, με την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε και σε συλλήψεις.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία, οι υποστηρικτές του Μόρσι έστησαν οδοφράγματα, «πυρπόλησαν μαγαζιά, έκαψαν ένα αυτοκίνητο, πυροβόλησαν με αληθινά πυρά και συγκρούστηκαν και τρομοκράτησαν τους πολίτες» της περιοχής.

Την Τετάρτη, ανάλογες κινητοποιήσεις υποστηρικτών του Μόρσι στο Κάιρο και το Ζακαζίκ, στο Δέλτα του Νείλου, είχαν πνιγεί στα δακρυγόνα.

Από το Νοέμβριο, η νέα κυβέρνηση του Καΐρου μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις χωρίς άδεια γύρω από ή με αφετηρία χώρους λατρείας («φωτογραφίζοντας» τους Αδελφούς Μουσουλμάνους). Αυτό δεν έχει εμποδίσει τις διαδηλώσεις υποστηρικτών του ανατραπέντα προέδρου, οι οποίοι συλλαμβάνονται με βάση την απαγόρευση.

Στην «εμπροσθοφυλακή» των κινητοποιήσεων υπέρ του Μόρσι έχουν βρεθεί φοιτητές που πρόσκεινται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους -από το Σεπτέμβριο έχουν σκοτωθεί δέκα φοιτητές σε συγκρούσεις, με το πιο θερμό μέτωπο να βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Αλ Αζχάρ στο Κάιρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024