Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Τον 109ο δήμαρχό της απέκτησε ανήμερα την Πρωτοχρονιά η Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, τον πρώτο Δημοκρατικό που αναλαμβάνει το θώκο εδώ και δύο δεκαετίες. Ο Ντε Μπλάζιο, που έχει υποσχεθεί σημαντικές αλλαγές, διαδέχθηκε τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, μετά από 12 χρόνια στην ηγεσία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Τον 109ο δήμαρχό της απέκτησε ανήμερα την Πρωτοχρονιά η Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, τον πρώτο Δημοκρατικό που αναλαμβάνει το θώκο εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο Ντε Μπλάζιο, που έχει υποσχεθεί σημαντικές αλλαγές, διαδέχθηκε τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, μετά από 12 χρόνια στην ηγεσία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο 52χρονος Μπιλ ντε Μπλάζιο ορκίστηκε δήμαρχος Νέας Υόρκης λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, σε μια λιτή τελετή έξω από την κατοικία του στο Μπρούκλιν.

Η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί αργότερα το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της Νέας Υόρκης, παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Ο νέος δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης εξελέγη πριν από δύο μήνες, επικρατώντας άνετα επί του αντιπάλου του, υπό τη δέσμευση ότι θα φέρει πραγματική αλλαγή από τον τρόπο διοίκησης του πολυεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο Μπλούμπεργκ, στα 12 χρόνια διοίκησης του δήμου της Νέας Υόρκης, ήρθε αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις και στα θετικά του καταγράφηκε η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και ευημερίας στην πόλη. Ωστόσο οι επικριτές του επισημαίνουν ότι στη διάρκεια της θητείας του η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων στρωμάτων του πληθυσμού άνοιξε αρκετά.

«Για όλους, αυτή είναι η έναρξη ενός δρόμου στον οποίο θα ταξιδέψουμε μαζί» δήλωσε ο νέος δήμαρχος της πόλης, λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του.

Στο πλευρό του νέου δημάρχου της Ν.Υόρκης ήταν η αφροαμερικανή σύζυγός του Σαρλίν ΜακΡέι,
και τα δύο παιδιά του, η 19χρονη Κιάρα και ο 16χρονος Ντάντε, που εμφανίστηκαν με εορταστική, αλλά σχετικά σπορ εμφάνιση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024