Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές και συγκρούσεις με την αστυνομία σε πανεπιστημίο του Καΐρου

Φωτιές και συγκρούσεις με την αστυνομία σε πανεπιστημίο του Καΐρου

Πόλεμος μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα ισλαμιστή Μόρσι ξέσπασε στο πανεπιστημίο Αλ Αζχάρ του Καΐρου, κατά την οποία πυρπολήθηκαν δύο κτίρια του πανεπιστημιακού συγκροτήματος. Για έναν νεκρό υποστηρικτή των Αδελφών Μουσουλμάνων μιλούν οι φοιτητές, κάτι όμως που αρνούνται οι δυνάμεις ασφαλείας.

Πόλεμος μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα ισλαμιστή Μόρσι ξέσπασε στο πανεπιστημίο Αλ Αζχάρ του Καΐρου, κατά την οποία πυρπολήθηκαν δύο κτίρια του πανεπιστημιακού συγκροτήματος.

Για έναν νεκρό υποστηρικτή των Αδελφών Μουσουλμάνων μιλούν οι φοιτητές, κάτι όμως που αρνούνται οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο μετά την προσπάθεια ισλαμιστών φοιτητών να αποκλείσουν το πανεπιστημίο, εμποδίζοντας την είσοδο φοιτητών για να δώσουν εξετάσεις, όπως αναφέρει την Al Ahram.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και οι φοιτητές απάντησαν με πετροπόλεμο και πυρπόληση ελαστικών ως «οχυρώματα». Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά ΜΜΕ, τα κτίρια δύο τμημάτων έπιασαν φωτιά.

Το Αλ Αζχάρ, πανεπιστημιακό ίδρυμα που έχει μεγάλη φήμη ιδιαίτερα για ισλαμικές σπουδές στο μουσουλμανικό κόσμο, έχει γίνει σκηνικό διαδηλώσεων των τελευταίων μήνων από φοιτητές που αντιδρούν στην απομάκρυνση του Μόρσι.

Τα επεισόδια σημειώνονται έπειτα από μια ημέρα συγκρούσεων σε όλη τη χώρα, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων βγήκαν την Παρασκευή, στους δρόμους μετά την απόφαση της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει την οργάνωσή τους «τρομοκρατική».

Οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων κινδυνεύουν πλέον να τους επιβληθεί η ποινή του θανάτου για «τρομοκρατία» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντέλ Λατίφ.

Η διευρυνόμενη καταστολή εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος, το οποίο εξελέγη στην εξουσία μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011, έχει αυξήσει την ένταση στη χώρα.

Η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να καταστείλει τους διαφωνούντες πριν από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα για ένα νέο Σύνταγμα, ένα βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Χιλιάδες μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων έχουν συλληφθεί. Μόνο πριν από ένα 24ωρο συνελήφθησαν 265 υποστηρικτές τους.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο χαρακτηρισμός των Αδελφών Μουσουλμάνων από την κυβέρνηση ως τρομοκρατικής οργάνωσης αποφασίσθηκε με «πολιτικά κίνητρα» και στοχεύει στον τερματισμό όλων των δραστηριοτήτων του κινήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024