Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε τουρισμό και ενέργεια
Ενδιαφέρον για τους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, εξέφρασαν Κινέζοι επενδυτές σε συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο. Επίσης, ζήτησαν διευκρινίσεις για τη διαδικασία που τους επιτρέπει με την αγορά ακινήτου να αποκτούν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
Ενδιαφέρον για τους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, εξέφρασαν Κινέζοι επενδυτές, με επικεφαλής τον Yu Zhayun, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Παρασκευή, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Επίσης, οι επιχειρηματίες από την Κίνα ζήτησαν διευκρινίσεις για τη διαδικασία που τους επιτρέπει με την αγορά ακινήτου να αποκτούν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
Κατά τη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, συζητήθηκε και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, η προσπάθεια ανάκαμψης, το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα.
Ο κ. Γρηγοράκος επισήμανε ότι κάθε επένδυση, που βοηθάει στην επίσπευση της εξόδου από την κρίση, είναι ευπρόσδεκτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442