Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Ανεξαρτήτως ποσού η υποβολή των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων

Χρόνο προσαρμογής όπου απαιτείται θα παράσχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για την μηνιαία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων. Απαντώντας σήμερα Παρασκευή στο εάν οι μηνιαίες συγκεντρωτικές θα αφορούν μόνο τιμολόγια άνω των 300 ευρώ, ο κ. Θεοχάρης αποσαφήνισε πως η υποβολή τους θα γίνεται ανεξαρτήτως ποσού.

Χρόνο προσαρμογής όπου απαιτείται θα παράσχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για την μηνιαία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων.

Ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, επιβεβαίωσε ότι η μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται κανονικά από τον Ιανουάριο 2014, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής.

Απαντώντας στο εάν οι μηνιαίες συγκεντρωτικές θα αφορούν μόνο τιμολόγια άνω των 300 ευρώ, ο κ. Θεοχάρης αποσαφήνισε πως η υποβολή τους θα γίνεται «ανεξαρτήτως ποσού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα του μηνός Ιανουαρίου 2014 θα υποβληθούν από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες έως τις 15 Φεβρουάριου 2014.

Η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων των επιχειρήσεων θα γίνεται είτε μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα «ανοίξει» στο Taxisnet, είτε μέσω των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών τιμολογίων, είτε μέσω του λογισμικού του λογιστηρίου που διαθέτει η κάθε επιχείρηση, είτε μέσω του μηχανισμού σήμανσης.

Σημειώνεται πως από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών θα έχει στη διάθεσή του τα έσοδα και τα έξοδα των επιχειρήσεων, θα μπορεί να «τρέχει» διασταυρώσεις που θα αποκαλύπτουν άμεσα παραβάσεις και απάτες και θα είναι σε θέση να εντοπίζει σχεδόν άμεσα τα εικονικά τιμολόγια.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024