Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίζα για την Ελβετία ζήτησε ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Βίζα για την Ελβετία ζήτησε ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Αίτηση για τη χορήγηση βίζας για την Ελβετία υπέβαλε ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαϊκού τομέα Μιχαήλ Χοντορκόφσκι λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αποφυλάκισή του με προεδρική χάρη του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το αίτημα Χοντορκόφσκι υπεβλήθη στην ελβετική πρεσβεία στο Βερολίνο, όπου και μετέβη την Παρασκευή λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από δέκα χρόνια στις ρωσικές φυλακές.

Αίτηση για τη χορήγηση βίζας για την Ελβετία υπέβαλε ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαϊκού τομέα Μιχαήλ Χοντορκόφσκι λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αποφυλάκισή του με προεδρική χάρη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το αίτημα Χοντορκόφσκι υπεβλήθη την Τρίτη στην ελβετική πρεσβεία στο Βερολίνο, όπου και μετέβη την Παρασκευή λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από δέκα χρόνια στις ρωσικές φυλακές.

Εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι το αίτημα για τη χορήγηση τρίμηνης άδειας παραμονής θα εξεταστεί τις προσεχείς ημέρες.

Ο Μιχάηλ Χοντορκόφσκι, ένας εκ των σφοδρότερων επικριτών του Βλ.Πούτιν που θεωρούνταν κάποτε ο πλουσιότερος και ισχυρότερος άνδρας της Ρωσίας, συνελήφθη το 2003 και καταδικάσθηκε το 2005 σε κάθειρξη οκτώ ετών για φορολογικές απάτες.

Η ποινή του μετατράπηκε σε κάθειρξη συνολικά 14 ετών έπειτα από μία δεύτερη δίκη το 2010 για «κλοπή πετρελαίου και ξέπλυμα 23,5 δισ. δολαρίων». Παρέμεινε φυλακισμένος για πάνω από δέκα χρόνια. Κανονικά, επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος, μετά το τέλος της ποινής του το 2014.

Παγίως ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι δήλωνε ότι η δίωξή του ήταν πολιτικά υποκινούμενη από το Κρεμλίνο, και στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά την αποφυλάκισή του δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024