Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο Βύρων Πολύδωρας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, ο κ. Πολύδωρας εμφανίστηκε εκτός κομματικής γραμμής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».

Από την Παρασκευή, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Πολύδωρας είχε αφήσει να διαφανεί η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα», ενώ υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του πως «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη».

Σε έντονο ύφος υπογράμμισε πως «το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα, που δεν θα ξεκινούσε απ’ το χαράτσι ως βάσιν εκτιμήσεως».

Επίσης, αμφισβήτησε την επιχειρηματολογία του κόμματός του, ότι αντίστοιχοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, χαρακτηρίζοντας τον ΕΝΦΙΑ «φόρο χωρών τελουσών υπό κατοχήν» και υποστηρίζοντας πως τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μπορούν να βρεθούν από τη φορολογία των off shore εταιρειών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ