Ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Ευρωκοινοβούλιο για τους Κύπριους αγνοούμενους
Την αναγκαιότητα για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού και ταυτόχρονα τον πλήρη σεβασμό στο δικαίωμα των συγγενών των αγνοουμένων να πληροφορηθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, ανέδειξαν ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, οι οποίοι συμμετείχαν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την 10η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Στην εκδήλωση, «One more Christmas… with unfulfilled expectations for Cyprus», ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες απάγγειλαν αντικατοχικά ποιήματα των Κυπρίων ποιητών: Ρούλας Ιωαννίδου Σταύρου, Νίκης Λαδάκη Φιλίππου, Δημήτρη Λιπέρτη και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Τις εκδηλώσεις εμπλούτισε με την παρουσία της η Δημοτική Χορωδία Στροβόλου με τραγούδια αφιερωμένα στους αγνοούμενους και την Κύπρο καθώς επίσης χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Ευρωβουλευτές, αξιωματούχοι, πλήθος επισκεπτών και εργαζόμενων στο Ευρωκοινοβούλιο συνεχίζουν και σήμερα να επισκέπτονται αθρόα την έκθεση και να διαφωτίζονται από το ενημερωτικό υλικό που διατίθεται σε διάφορες γλώσσες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνής Αμνηστία: Σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και το Χάρκοβο
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
