Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πέρασε και από τη Γερουσία ο διετής συμβιβασμός για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ

Εγκρίθηκε και από τη Γερουσία των ΗΠΑ (64 ψήφοι υπέρ, έναντι 36 κατά) η συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό, γεγονός που απομακρύνει τις διαμάχες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τα ομοσπονδιακά κονδύλια τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Εγκρίθηκε και από τη Γερουσία των ΗΠΑ (64 ψήφοι υπέρ, έναντι 36 κατά) η συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό, γεγονός που απομακρύνει τις διαμάχες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τα ομοσπονδιακά κονδύλια τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι και τα δύο στρατόπεδα αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για συμβιβασμό, η συμφωνία θα δώσει στην κυβέρνηση τη χρηματοδότηση που χρειάζεται σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το κομματικό αδιέξοδο που προκλήθηκε από την δεκαπενθήμερη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο.

Στο Λευκό Οίκο υπήρχε αισιοδοξία ότι η έγκριση του προϋπολογισμού από το Κογκρέσο θα σηματοδοτήσει τη βούληση για ουσιαστικότερη διακομματική συνεργασία εντός του Κογκρέσου, είπε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος, Τζέι Κάρνεϊ.

«Ελπίζουμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, ιδιαίτερα στη Βουλή, θα δουν τη σοφία πίσω από την εκπλήρωση των στόχων, των στόχων που και οι Αμερικανοί πολίτες θα ήθελαν να δουν να ολοκληρώνονται, όπως η συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομία και θα βοηθήσει και τη μεσαία τάξη».

Το σχέδιο ορίζει δαπάνες περίπου 1 τρισ. δολαρίων για κάθε ένα από τα επόμενα δύο χρόνια.

Το 2014, τα ποσά που θα δαπανηθούν θα είναι 520,5 δισ. δολάρια για την άμυνα και 491,8 δισ. δολάρια για μη αμυντικά έξοδα, όπως τα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης για τους άπορους και τους ηλικιωμένους, καθώς και οι πληρωμές των συντάξεων, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Η συμφωνία θα διευκολύνει την αυτόματη περικοπή δαπανών κατά 63 δισ. δολάρια, ενώ θα γίνουν επίσης περαιτέρω περικοπές της τάξης των 85 δισ. δολαρίων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ελλείμματος κατά 23 δισ. δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024