Επικοινωνία Αναστασιάδη- ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει το απόγευμα (15:00 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από αίτημα του κ. Αναστασιάδη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το πρωί ο πρόεδρος είχε σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, θα έχει το απόγευμα (15:00 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από αίτημα του κ. Αναστασιάδη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το πρωί ο πρόεδρος είχε σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Σε ερώτηση, εάν η συνομιλία του κ. Αναστασιάδη με τον ΓΓ θα έχει ως αντικείμενο την κοινή διακήρυξη ή μία γενικότερη στρατηγική και αποφάσεις για το Κυπριακό, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει μία συνομιλία».
Κληθείς να απαντήσει εάν η στάση του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα αποτελέσει ένα από τα θέματα συζήτησης σε αυτήν τη συνομιλία, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα.
«Δεν είναι στις προθέσεις του προέδρου αυτήν τη στιγμή,να θέσει οποιοδήποτε άλλο θέμα πέραν των διαβουλεύσεων που έχουν σχέση άμεσα με το Κυπριακό» πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την αναφορά τού κ. Ντάουνερ για ύπαρξη σημαντικής προόδου στο θέμα της κοινής διακήρυξης.
«Το θέμα της σημαντικής προόδου έχει λεχθεί κατ’ επανάληψη. Έχω πει, πολλές φορές, ότι υπάρχει μία σημαντική διαβούλευση. Να αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα. Είναι γνωστές οι δηλώσεις μου ότι στο Κυπριακό μπορεί να βρισκόμαστε πολύ κοντά και ταυτόχρονα και πολύ μακριά» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442