Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια θα είναι τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία

Ποια θα είναι τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία

Μετά το μεγάλο «ναι» του SPD για συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό, τα βλέμματα έχουν στραφεί στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση. Το SPD ανακοίνωσε ήδη ποια από τα στελέχη του θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Το νέο υπερ-υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας αναλαμβάνει ο αρχηγός του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μετά το μεγάλο «ναι» του SPD για συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό, τα βλέμματα έχουν στραφεί στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Το SPD ανακοίνωσε ήδη ποια από τα στελέχη του θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Το νέο υπερ-υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας αναλαμβάνει ο αρχηγός του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος θα είναι και αντικαγκελάριος.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Ζ.Γκάμπριελ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπηρέτησε και κατά τον τελευταίο «μεγάλο συνασπισμό» (2005-2009).

Η γενική γραμματέας του κόμματος, Αντρέα Νάλες, θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο θα χειριστεί την εισαγωγή του κατώτατου μισθού -κεντρικής θέσης του SPD -, ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα βρεθεί η ταμίας του SPD, Μπάρμπαρα Χέντρικς, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Καταναλωτή ο Χάικο Μάας και στο υπουργείο Οικογένειας, η αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέσιγκ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες θα πάρουν ακόμη και ένα υφυπουργείο από τα τρία που υπάγονται στην Καγκελαρία, αυτό για την Μετανάστευση, τους Πρόσφυγες και την Ενσωμάτωση.

Υφυπουργός θα είναι η αντιπρόεδρος του SPD Αϊντάν Εζογκούζ, υπέρμαχος της διπλής υπηκοότητας, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα με τουρκικές ρίζες στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο.

Τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει ο Τόμας Όπερμαν, αφού βεβαίως ψηφιστεί από τους συναδέλφους του βουλευτές. Θα αντικαταστήσει τον κ. Σταϊνμάγερ.

Η ανακοίνωση των στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να γίνει στις 19:00 (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το CDU θα πάρει πέντε υπουργεία και το υπουργείο Καγκελαρίας, ενώ οι Βαυαροί εταίροι του τα υπόλοιπα τρία.

Τελευταίες πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung ήθελαν το υπουργείο Άμυνας να αναλαμβάνει η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αντικαθιστώντας τον Τομας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει ο Χέρμαν Γκρέε.

Τρεις αναμένεται να είναι οι υπουργοί από το CSU, ανάμεσά τους και ο Αλεξάντερ Ντομπρίντ, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών.

Να σημειωθεί ότι το 75,96% των μελών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε την συμμετοχή στον «μεγάλο συνασπισμό» υπό την Άνγκελα Μέρκελ, ανοίγοντας το δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024