Το ΥΠΑΝ προειδοποιεί τους αρμόδιους για το ωράριο των καταστημάτων
Για παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες αντιπεριφερειαρχών, οι οποίοι προτρέπουν τους εμπόρους της περιοχή τους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και αντ' αυτής να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή του έτους (29 Δεκεμβρίου), κάνει λόγο το υπουργείο Ανάπτυξης, προειδοποιώντας ότι «οι υπεύθυνοι για αυτές τις έκνομες ενέργειες, θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».
Για παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες αντιπεριφερειαρχών, οι οποίοι προτρέπουν τους εμπόρους της περιοχή τους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και αντ’ αυτής να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή του έτους (29 Δεκεμβρίου), κάνει λόγο το υπουργείο Ανάπτυξης, προειδοποιώντας ότι «οι υπεύθυνοι για αυτές τις έκνομες ενέργειες, θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι αντιπεριφερειάρχες που προχώρησαν σε τέτοιες συστάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη λάβει σχετικές αποφάσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν ευθέως τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4177/2013, καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιστορικό χαμηλό 43 ετών για τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου των ΗΠΑ
- Ιράν: Πλήγματα του στρατού σε βάση των ΗΠΑ στο Κουβέιτ – Χτυπήθηκε τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
- Ο Τραμπ υπέγραψε επιπλέον δασμούς 50% σε σειρά προϊόντων του Καναδά
- Ισραήλ: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων παλαιστίνιων επαγγελματιών υγείας
- Ο Ρούμπιο ανακοίνωσε την «δημοκρατική μετάβαση» στη Βενεζουέλα στις αρχές Αυγούστου
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε εκατέρωθεν επιθέσεις
