Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Blackrock στις τράπεζες

Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Blackrock στις τράπεζες

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και την τράπεζα της Ελλάδος έδωσε ο επικεφαλής της Blackrock Λάρι Φινκ, ο οποίος βρίσκεται για ολιγόωρη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και την τράπεζα της Ελλάδος έδωσε ο επικεφαλής της Blackrock Λάρι Φινκ, ο οποίος βρίσκεται για ολιγόωρη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, ο ισχυρός άνδρας της Blackrock απένειμε τα εύσημα τόσο στις ελληνικές τράπεζες όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος και την κυβέρνηση για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαγνωστικής άσκησης, που διενήργησε η BlackRock Solutions στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών με χρονικό ορίζοντα από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο κ. Φινκ πιστεύει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα της πρώτης διαγνωστικής άσκησης έθεσαν τα θεμέλια για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ενίσχυσαν σημαντικά τη διαφάνεια και ενδυνάμωσαν την εμπιστοσύνη των καταθετών και των επενδυτών». Τα αποτελέσματα της τρέχουσας άσκησης αναμένεται να ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη στον κλάδο. Ο κ. Fink επισήμανε ότι «η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών θέτουν τις βάσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα προσεχή χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι η προηγούμενη άσκηση της BlackRock ήταν καθοριστική για την ενίσχυση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δήλωσε ότι «παρά την μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιδείνωση της μακροοικονομικής κατάστασης στον χρονικό ορίζοντα της προηγούμενης άσκησης, οι πραγματοποιηθείσες ζημιές ήταν εντός του εύρους που είχε εκτιμήσει η BlackRock, κάτι που αποδεικνύει ότι η άσκηση εκείνη ήταν απολύτως εύστοχη. Η αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια της Ελλάδας να αναδυθεί από την κρίση και να καταστεί μια σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία με διατηρήσιμη ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.»

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Λάρι Φινκ προβλέπεται επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι η Blackrock έχει ήδη καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα αποτελέσματα του ελέγχου που πραγματοποίησε στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), με βάση τα οποία θα εκπονηθούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024