Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέτα: Περιορισμένη αλλά πιο συμπαγής η κυβερνητική πλειοψηφία

Λέτα: Περιορισμένη αλλά πιο συμπαγής η κυβερνητική πλειοψηφία

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πιο περιορισμένη αλλά συγχρόνως πιο συμπαγής» τόνισε το πρωί της Τετάρτης ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, κατά την παρέμβασή του στην Βουλή, από την οποία πρόκειται να λάβει, το μεσημέρι, νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Η νέα «επαλήθευση» της κοινοβουλευτικής στήριξης της κυβέρνησης κρίθηκε αναγκαία μετά την αποχώρηση της Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κυβερνητική συμμαχία.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πιο περιορισμένη αλλά συγχρόνως πιο συμπαγής» τόνισε το πρωί της Τετάρτης ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, κατά την παρέμβασή του στην Βουλή, από την οποία πρόκειται να λάβει, το μεσημέρι, νέα ψήφο εμπιστοσύνης.

Η νέα «επαλήθευση» της κοινοβουλευτικής στήριξης της κυβέρνησης κρίθηκε αναγκαία μετά την αποχώρηση της Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κυβερνητική συμμαχία. Στη Βουλή η κυβέρνηση χαίρει ευρείας πλειοψηφίας. Στη Γερουσία, μπορεί να στηριχθεί σε 171 ψήφους σε σύνολο 315.

«Πρέπει να ταχθούμε με όσους αγαπούν την Ευρώπη, έστω και αν γνωρίζουμε τα όριά της, διότι χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξαναβιθυστούμε στον Μεσαίωνα» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Όπως είπε, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης «για μια νέα αρχή, για να γίνει σαφές ότι υπάρχει μια τομή ανάμεσα στο χθες και το σήμερα».

Την ώρα που στο Κοινοβούλιο βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, σε πολλές περιοχές της Ιταλίας συνεχίζεται η διαμαρτυρία των οδηγών φορτηγών κατά της οικονομικής πολιτικής λιτότητας , με την στήριξη βιοτεχνών, εμπόρων και φοιτητών.

Μέρος των διαδηλωτών έχει προειδοποιήσει ότι αν η κυβέρνηση Λέτα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η κινητοποίηση πρόκειται να λάβει νέες, θεαματικές μορφές.

Απευθυνόμενους προς τους οδηγούς φορτηγών και στους υποστηρικτές τους, ο επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο κάλεσε τους αστυνομικούς που θέλησαν να φανούν αλληλέγγυοι προς τους διαδηλωτές «να σταματήσουν να προστατεύουν τους ιταλούς πολιτικούς, διότι ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της χώρας».

Ο ιταλός πρωθυπουργός καυτηρίασε την όλη στάση και τις δηλώσεις του Γκρίλο, τονίζοντας ότι «όσοι ζητούν από τις δυνάμεις ασφαλείας να ακολουθήσουν την οδό της ανυπακοής, πρέπει να ξέρουν ότι στους δημοκρατικούς θεσμούς πρέπει να δείχνουμε, πάντα, τον απαιτούμενο σεβασμό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024