Στον ΕΟΠΥΥ μόνο τα φαρμακεία, στο ΕΣΥ η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη
Τα βασικά σημεία του πορίσματος για την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η πρόταση που πλειοψήφησε είναι η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε εθνικό ασφαλιστικό φορέα που θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό του μόνο τα φαρμακεία, ενώ οι υπόλοιπες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης θα μεταφερθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).
Τα βασικά σημεία του πορίσματος για την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η πρόταση που πλειοψήφησε είναι η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε εθνικό ασφαλιστικό φορέα που θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό του μόνο τα φαρμακεία, ενώ οι υπόλοιπες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης θα μεταφερθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).
Όσον αφορά τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε, σύμφωνα με τον Σκάι, πως όσοι το επιθυμούν, ακόμα και όλοι, μπορούν να επιλέξουν το ΕΣΥ, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Ωστόσο, όσοι επιλέξουν το ΕΣΥ και ταυτόχρονα έχουν ιδιωτικό ιατρείο, θα πρέπει να το κλείσουν και να καταθέσουν τα σχετικά παραστατικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευχολόγια Μητσοτάκη για το δημογραφικό – Αναμάσημα κυβερνητικών παρεμβάσεων και εξαγγελίες με προεκλογικό άρωμα
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αναίρεση της αποφυλάκισής του ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
- Έχω παιδιά: Οι δικαιολογίες φέρνουν τα πάνω κάτω
- Ο Μέσι έφυγε με ενοχλήσεις από το τελευταίο ματς της Ίντερ Μαϊάμι – Αγωνία για το Μουντιάλ (pic, vid)
- Κοτοπουλάκια εκκολάφθηκαν από «τεχνητό αβγό» – Ελπίδα για την επαναφορά εξαφανισμένων πτηνών;
- Β. Κικίλιας: «51% περισσότεροι έκτακτοι έλεγχοι στα πλοία – Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφάλειας»


