Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη φυλακή η σύζυγος και τα παιδιά του Π.Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ

Στη φυλακή η σύζυγος και τα παιδιά του Π.Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Διαφθοράς, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη που κατηγορούνται για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Διαφθοράς, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη που κατηγορούνται για την υπόθεση της εταιρίας ΑΣΠΙΣ Πρόνοια.

Τα μέλη της οικογένειας του επικεφαλής του Ομίλου, τα οποία συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μετά από ένταλμα του ανακριτή, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και για εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με τη δικογραφία, τελέστηκαν αδικήματα όπως απάτη, υπεξαίρεση και απιστία.

Για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ, που φέρεται να έχει προκαλέσει ζημιά άνω των 200 εκατ. ευρώ σε επενδυτές αλλά και στο Δημόσιο, έχει κληθεί σε απολογία και ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος Π.Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή όσα τους αποδίδονται.

Η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ποινική ευθύνη, καθώς είχαν τυπικό ρόλο στο ΔΣ της εταιρείας, ενώ ο γιος του τονίζει πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ.

Πριν λίγο καιρό διατάχθηκε εκ νέου προσωρινή κράτησή του, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ποσού 5,8 εκατομμύριων ευρώ, για υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας του το 2000, χρήματα τα οποία, κατά την κατηγορία, κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024