Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην φορολόγηση ακινήτων η Ελλάδα

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην φορολόγηση ακινήτων η Ελλάδα

Πρωταθλητές στην Ευρώπη στην φορολόγηση ακινήτων είναι οι Έλληνες ιδιοκτήτες σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων. Σε σύνολο 22 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα μαζί με την Ιρλανδία, την Γερμανία, την Γαλλία και το Βέλγιο σε ο,τι αφορά την φορολογία εισοδήματος από ακίνητα.

Πρωταθλητές στην Ευρώπη στην φορολόγηση ακινήτων είναι οι Έλληνες ιδιοκτήτες σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Σε σύνολο 22 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα μαζί με την Ιρλανδία, την Γερμανία, την Γαλλία και το Βέλγιο σε ο,τι αφορά την φορολογία εισοδήματος από ακίνητα.

Στην φορολογία εισοδήματος των νομικών προσώπων από ακίνητα, η Ελλάδα έχει την δεύτερη υψηλότερη φορολόγηση στην Ευρώπη μετά την Γαλλία.

Αναφορικά με την φορολόγηση της περιουσίας, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει τρεις διαφορετικούς φόρους και μια από τις έξι χώρες που φορολογούν την αξία αθροιστικά και όχι κάθε ακίνητο.

Επίσης, η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή φόρου περιουσίας που είναι 2% ετησίως, τον δεύτερο υψηλότερο φόρο μεταβίβασης ακινήτων (με 10% ενώ το Βέλγιο έχει 12,5%), τον δεύτερο υψηλότερο ΦΠΑ στην οικοδομή στο 23% μετά την Ουγγαρία ενώ στις περισσότερες χώρες οι αγοραπωλησίες ακινήτων εξαιρούνται του ΦΠΑ.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες για την επισκευή ή την συντήρηση του ακινήτου για τον φόρο υπεραξίας που θα επιβληθεί από την 1/1/2014 ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών που επιβάλλουν φόρο κληρονομιάς, γονικών παροχών κλπ ενώ στις αντικειμενικές αξίες η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία είναι οι μοναδικές χώρες με μεγαλύτερες από τις εμπορικές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024